avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Procura speciala - acord general al parintelui ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Procura speciala - acord general al parintelui necustodian

buna ziua,
am terminat fondul la un proces de divort.
pentru ca s-a stabilit exercitarea autoritatii parintesti in comun, desi tatal se afla intr-o situatie in care nu poate sa-si exercite autoritatea ( in detentie in strainatate), am facut apel pentru acest capat de cerere.
fostul sot mi-a spus sa retrag apelul facut, pentru ca imi trimite o procura prin care sa pot iesi cu copilul din tara/ sa-l pot inscrie la liceu etc...
se poate sa trimita o procura pentru o perioada mare 2-3 ani si fara un obiect precis ?
ce ar trebui sa contina o astfel de procura astfel incat sa am practic autoritate exclusiva cat el nu este prezent, adica o procura prin care sa hotatasc tot in ceea ce priveste copilul ?
exista o astfel de procura ?
Cel mai recent răspuns: ContSters291729 , utilizator 14:54, 21 Iunie 2013
Nu exista, va veti lovi mereu de cate ceva, iar acordul pt iesirea din tara trebuie sa cuprinda destinatia si perioada. Deocamdata mergeti inainte pe calea de atac, aveti sanse sa obtineti ce doriti.
mi-am imaginat ca asa este...
tatal copilului ma acuza de rea vointa, desi i-am explicat ca am facut apel avand in vedere ca pot aparea situatii urgente, nu doar vacante...
deci, el daca isi intreaba avocatul, va afla ca nu exista o procura generala, pe perioade mari, prin care practic imi cedeaza exercitarea autoritatii parintesti?
pentru ca nu este vorba doar de iesirea din tara, pot apare diverse situatii in care e necesar acordul ambilor parinti...sau de actele lor ( carti de identitate ) ...
Da, sa-si intrebe avocatul. Problema nu e ca nu-si poate exprima vointa, ci nu va putea in timp util si va costa f mult.. cine plateste ?
Pensie banuiesc ca nu o sa plateasca, puteti cere ca alte persoane din familia lui sa contribuie la intretinerea copilului.

nu am nevoie de bani nici de la el, nici de la familia lui...
am crescut singura copilul si pana acum si asa vou face si de acum inainte...
voiam sa fiu sigura ca nu se poate face o astfel de procura generala, pentru a calatori fara sa se faca mentinea de perioada si loc....astfel incat sa nu considere ca e rea vointa,ca indepartez copilul de el, desi copilul nici nu stie cum arata tatal lui...ma ameninta uneori si nu stiu ce idei va avea cand va fi eliberat...oricum e schimbat si rupt de realitate....
poate intelege ca e cel mai bine pentru copil ca deocamdata asa e mai bine, sa raspund singura de tot ce il priveste ( ca si pana acum, de altfel )
livia_24, dvs. ati depus in instanta dovada ca domnul este in penitenciar intr-o tara straina?
In timpul dezbaterilor, ati accentuat acest aspect in fata instantei?
Eu vad rezolvarea rapida asa: depuneti urgent la judecatorie o Ordonanta presedintiala pentru suplinirea semnaturii tatalui , cu dovada ca deocamdata dansul este in imposibilitatea de a-si exercita autoritatea parinteasca- si in penitenciar, si intr-o tara straina.

Alte discuții în legătură

Custodie unica cu acordul partilor acciduzzu acciduzzu Este posibil sa se obtina in instanta custodia unica asupra copilului daca ambele parti sunt de acord cu asta? Motivul principal pentru care se doreste ... (vezi toată discuția)
Procura pentru obtinerea custodiei exclusive georgetasolo georgetasolo Buna ziua, am obtinut de la fostul sot, de care sunt divortata din sept.2012, procura prin care declara ca este de acord sa imi cedeze custodia exclusiva a ... (vezi toată discuția)
Controverse excludere de la exercitarea autoritatii parintesti cezarad cezarad Va prezint o speta: o mama care are un copil cu un tip cu care nu a fost casatorita niciodata, nu poate iesi cu copilul din tara intrucat i se cere de catre ... (vezi toată discuția)