avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... hotarare definitiva divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

hotarare definitiva divort

buna ziua,
am primit hotararea de divort.
doresc sa fac recurs la un capat de cerere - cel privind exercitarea autoritatii parintesti.
daca nici sotul nu ataca hotararea privitoare la divort, divortul ramane definitiv si irevocabil ?
chiar daca procesul va continua cu recurs privitor la exercitarea autoritatii, pot obtine de la judecatorie hotararea cu mentinea definitiv si irevocabil cu privire la divort, inainte de finalizarea recursului ?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 15:33, 24 Mai 2013
Avand in vedere faptul ca hotararea pe care o aveti este supusa caii de atac a recursului, ati trecut deja pe la doua instante, Judecatorie si Tribunal. Asta inseamna ca divortul dv nu a fost de comun acord. Daca ati fi divortat de comun acord, instanta ar fi specificat clar: definitiva in ceea ce priveste divortul, cu apel pentru celelalte capete de cerere.
Mentiunea " definitiva si irevocabila" se aplica pe hotarare in ansamblu ei, nu pe fiecare capat de cerere in parte. Va trebui sa asteptati finalizarea recursului pentru asta, sau sa renuntati la aceasta cale de atac.
Sentinta instantei de fond este atacabila cu apel in 30 de zile de al comunicare, iar decizia instantei de apel este atacabila cu recurs in 30 de zile ( asta presupunand ca aveti o actiune depusa inainte de 15 febr. 2013 ).
V-ati judecat in apel sau nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta de divort definitiva si irevocabila Corinas Corinas Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti unde vad pe sentinta de divort ca este definitiva si irevocabila? Va multumesc (vezi toată discuția)
Actiune cu doua capete de cerere principale solutionate printr-o singura hotarare dar atacabile diferit . instanta a calificat o singura cale de atac pentru toata hotararea. ce se va intampla? fnik fnik Se formuleaza o singura actiune cu 2 capete principale de cerere. Prin hotarare, instanta de fond se pronunta cu privire la fiecare capat de cerere, cu ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca... aisha10 aisha10 Buna seara!Am primit hotararea de divort cu termen de 30 de yile pentru recurs.Daca in aceasta perioada,de 30 de yile,fostul sot nu face recurs,voi primi ... (vezi toată discuția)