Legat de aceasta problema, am si eu cateva nedumeriri. As dori sa discutam de posibilitatea utilizarii ca mijloc de proba a inregistrarilor efectuate cu camere video instalate la bordul masinii.
Circula pe forumuri parerea generala ca aceste inregistrari nu sunt admise ca mijloc de proba de catre instanta. In sensul acesta am cateva intrebari:
1. Cunoasteti cazuri cand aceste probe au fost respinse de instanta si daca da, care a fost motivatia acesteia?
2. Cunoasteti cazuri cand inregistrarile au fost admise de instanta?
3. Care sunt greselile ce trebuiesc evitate de o eventuala victima pentru a nu-i fi respinse probele de acest gen?
4. Care sunt pasii de urmat in cazul implicarii intr-un astfel de incident (avand instalata o asemenea camera) pentru a garanta succesul admiterii probelor ca mijloc de proba?
Problemele generale aparute in discutiile cu diversi amici au fost de natura contestarii de catre partea adversa a validitatii inregistrarii, pe motivul ca nu se poate dovedi ca inregistrarea se refera la fapta in cauza (ca loc, timp, persoane etc.)
P.S. Imi cer scuze pentru cross-posting, abia acum am gasit acest topic dedicat problemei ce ma preocupa si pe mine; rog moderatorii sa stearga, daca e nevoie, postarea mea din
www.avocatnet.ro/content/for...