avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Produs defect, imi pot recupera banii?
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Produs defect, imi pot recupera banii?

Salutare. De 4 zile am cumparat o lanterna in valoare de 600 lei de la un magazin din Timisoara. In seara trecuta, dupa cateva minute de la utilizare lanterna s-a stins brusc, nemaiputand-o porni ulterior. Am verificat acumulatorii, acestia erau incarcati. Probabil s-a defectat ledul sau..cine stie ce bai are. Idee e urmatoarea: Luni ma voi intoarce in oras si o voi duce direct la magazin, as vrea sa stiu daca pot primi banii inapoi? Daca o returnez in termen de 15 zile eu asa stiam, sau se aplica doar cumparaturilor online? Nu as vrea sa o trimit la garantie, din moment ce s-a defectat in a 4-a zi#-o Ma gandesc ca pot aparea probleme ulterior, si ma orientez spre altceva. Acum am vazut alt model facut de alta firma si as vrea sa il cumpar, produsul fiind disponibil si la magazinul de unde am luat-o. Eventual sa mi-o schimbe cu acel model si sa platesc diferenta, e posibil asta? As vrea sa stiu care sunt prevederile legale cu privire la returnarea produselor si ce sanse am sa mi se schimbe cu alt produs sau sa primesc banii inapoi. Va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 16 Septembrie 2016
PPStm, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters29180 , utilizator 11:16, 18 Septembrie 2016
Buna seara!

Timp de 15 zile de la achizitionarea produsului, ai urmatoarele variante, daca bunul s-a defectat: reparatia, inlocuirea cu unul la fel sau cu unul mai scump si platesti diferenta ori primirea banilor inapoi. Te sfatuiesc sa depui la magazinul de la care ai cumparat o cerere scrisa cu varianta pentru care optezi, impreuna cu produsul defect, factura si toate accesoriile.

Numai bine!
Da, asa voi face. Multumesc de raspuns!
Depune copia facturii/bonului de casă. De asemenea, solicită o copie a PV-ului de predare în garanție.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inlocuire produs lauricafl lauricafl Buna ziua. Am urmatorul caz. La un an si jumatate de la cumpararea unui telefon acesta a fost trimis pentru prima data in service. S-a constatat placa de ... (vezi toată discuția)
Returnarea banilor pentru un produs in garantie adi21 adi21 Buna ziua, Am achizitionat o sura de calculator acum cateva luni. Aceasta sursa s-a defectat in garantie, drept urmare a fost inlocuita. Sursa inlocuita ... (vezi toată discuția)
Retur bani miha hu miha hu Buna ziua Lucrez la un magazin de incaltaminte si am un client care a cumparat o pereche de adidasi si la doua zile a venit cu ei inapoi ca vrea banii inapoi ... (vezi toată discuția)