avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Returnarea banilor pentru un produs in garantie
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Returnarea banilor pentru un produs in garantie

Buna ziua,

Am achizitionat o sura de calculator acum cateva luni.
Aceasta sursa s-a defectat in garantie, drept urmare a fost inlocuita.
Sursa inlocuita a s-a defectat si ea.
Intrebarea mea este: pot sa cer de data aceasta returnarea banilor, NU inlocuirea produsului?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: adi21 , utilizator 19:26, 19 Mai 2011
Parcurgeti cu atentie conditiile prevazute in documentele incheiate cu ocazia achizitiei produsului
la intervalul existent de la achizitia produsului nu mai puteti solicita returnarea contravalorii acestuia
Puteti cere restituirea banilor doar daca produsul nu poate fi reparat si alt produs similar nou nu exista in stoc.
maximavocat a scris:

Puteti cere restituirea banilor doar daca produsul nu poate fi reparat si alt produs similar nou nu exista in stoc.

Multumesc pentru raspuns.
Deci nu pot sa cer returnarea banilor chiar daca produsul inlocuit s-a defectat si a doua oara?
Nu..restituirea banilor este ultima solutie.
1) Intai se repara produsul.
2) Se schimba cu unul nou daca nu se poate repara
3) Se restituie banii daca nu il pot repara sau schimba cu altul nou.
Un produs se poate repara si de 100 ori , servce-ul avand obligatia sa prelungeasca perioada de garantie a produsului cat timp a fost la reparat.
maximavocat a scris:

Nu..restituirea banilor este ultima solutie.
1) Intai se repara produsul.
2) Se schimba cu unul nou daca nu se poate repara
3) Se restituie banii daca nu il pot repara sau schimba cu altul nou.
Un produs se poate repara si de 100 ori , servce-ul avand obligatia sa prelungeasca perioada de garantie a produsului cat timp a fost la reparat.

Legea nu spune ca daca produsul se strica de 3 ori in primele 6 luni de la achizitionare, cumparatorul poate sa ceara restituirea banilor?

Alte discuții în legătură

Produs defect inlocuit cu alt produs similar ElenaCristinaStoica ElenaCristinaStoica Buna seara, Am achiztionat o perie de par in urma cu 1 an si jumatate care mi s-a defectat si ulterior m-am prezentat la magazinul furnizor cu produsul in ... (vezi toată discuția)
Garantie produs cumparat online tdrtdr tdrtdr Buna ziua, Am cumparat un telefon de la un magazin online. L-am primit pe 27 iar acum am observat ca are un defect la camera foto. Nu au trecut nici 48ore de ... (vezi toată discuția)
Garantie ionutpop31 ionutpop31 In cazul unui produs electronic cu probleme (memorie DDR calculator), care este in garantie 2 ani, trimis in service, produs care din pacate nu mai este in ... (vezi toată discuția)