avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Garantie
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Garantie

In cazul unui produs electronic cu probleme (memorie DDR calculator), care este in garantie 2 ani, trimis in service, produs care din pacate nu mai este in stoc furnizor si nu poate fi reparat/inlocuit, eu ca si persoana fizica sunt obligat sa accept stornarea?
Nu am dreptul legal sa solicit schimbarea produsului cu unul superior, cu diferenta din partea mea?
Caz concret, produsul a costat 700 lei in 2016, iar acum in 2018 costa 2000 lei.
Eu daca accept stornarea facturii in valoare de 700 lei, nu pot cumpara acelasi produs identic din alt magazin!!!
Sugestii?
Ultima modificare: Miercuri, 12 Septembrie 2018
ionutpop31, utilizator
Cel mai recent răspuns: ionutpop31 , utilizator 18:50, 28 Septembrie 2018
Atata timp cat masura pe care o pretinzi tu este disproportionata si obliga vanzatorul la o cheltuiala mai mare, nu poate fi aplicata. Legea ii obliga sa aduca la conformitate prin "în primul rând repararea produsului sau are dreptul de a solicita înlocuirea produsului, în fiecare caz fără plată, cu excepţia situaţiei în care măsura este imposibilă sau disproporţionată". Din ce-mi spui tu, reparatia si inlocuirea sunt imposibile pentru vanzator la moment, motiv pentru care s-a ajuns la solutia finala, returnarea contravalorii produsului.
Multumesc pentru raspuns, in momentul de fata am refuzat stornarea si am solicitat sa-mi returneze produsul defect, dar PcGarage nu doreste acest lucru. Am dreptul legal sa primesc produsul inapoi? Ei nu mi-au oferit un document ca produsul este defect. Ma gandesc logic daca merg cu un telefon/orice produs in final, pentru o diagnosticare in termen de garantie si service-ul imi spune ca este defect, ma trezesc ca-mi opresc produsul si-mi storneaza factura de achizitie?
Nu m-am intalnit cu situatia asta. In principiu, asta este procedura. Daca nu se poate repara/inlocui, clientul primeste banii inapoi si asta este. Dar ca un client sa renunte la dreptul asta... n-am intalnit. Presupun ca s-ar putea, dar ia in calcul ca in situatia asta ar trebui sa platesti contravaloarea interventiei/verificarii produsului si transportul acestuia dus/intors. Cel mai bine ia legatura cu ANPC pentru un raspuns mai pertinent.
Da, corect, am platit deja diagnosticarea cand am trimis produsul in service, iar produsul este format din 4 componente (4 placute DDR4, memorie RAM pentru PC), dintre care doar 1 au spus cei din service ca este defecta, fara sa ofere o fisa de service, o hartie, orice. In situatia data, am cerut sa-mi fie returnat produsul, 3 componente valoreaza oricum mai mult decat suma stornata. Desigur ca am facut si o sesizare ANPC, astept raspuns, multumesc si dvs numai bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen legal: garantie/inapoiere produs (15 zile?) tiberiur tiberiur Se da urmatorul paragraf din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr 174/2008: \\\\"Orice reparare sau înlocuire a produselor va fi făcută în cadrul unei ... (vezi toată discuția)
Inlocuirea unui produs Cristian8812 Cristian8812 Va salut, am o problema cu cei de la Splendor Cluj. Am lasat pentru a 3-a oara un ceas in garantie, prima data pentru schimbarea unei baterii ( cost 55 de lei ... (vezi toată discuția)
Legea 443/2003 unombun unombun Salut, Ma intereseaza mai multe aspecte ale legii: -vanzarorul este obligat sa preia un produs pentru a-l trimite in service,chiar daca exista service in ... (vezi toată discuția)