lauricafl a scris:
Doar ca spuenti dvs ca e exagerata nu si inseamna asta. Conform legii Orice produs comercializat trebuie sa beneficieze de garantie.
Corect, si beneficiati: comerciantul copereaza si vrea sa isi indeplineasca obligatiile.
lauricafl a scris:
Ei imi dau acelasi certificat de garantie pe care scriu doar o prelungire de 2 saptamani cat a stat telefonul in service si imi trimit alt aparat... Imi dau alt aparat, trebuie sa imi dea si alt certificat de ganatie si garantie legala.
Obligatia comerciantului de a asigura garantia incepe din momentul in care ati achizitionat produsul, deci de la data inscrisa pe factura / bon fiscal si dureaza 2 ani + perioada cat nu v-ati putut folosi de el. Nu scrie niciunde in lege ca in cazul produselor inlocuite incep din nou 2 ani de garantie. Daca noul telefon va tine doar cu o luna mai mult decat era garantia primului, ghinion.
lauricafl a scris:
As dori ceva scris sa vad unde legea nu ma lasa sa imi cer banii! Sau da, sa imid ea telefonul , dar cu garantie de 2 ani!
Ori banii, ori telefon cu garantie exact cat primul! Nu se poate cum vreti!
Am pus intentionat semne de exclamare asa cum ati facut dvs., poate va dati seama cat e de neplacut sa se rasteasca cineva la tine ca asa ii vine. Nu noi am facut legea 449/2003, noi doar v-o explicam.
Asadar aveti doar doua variante:
- telefonul oferit dar cu termenul de garantie de 2 ani de la data cumpararii;
- banii inapoi pentru ca nu va pot oferi exact acelasi tip/model si va cumparati altul care sa aiba garantie 2 ani.
Legea 449/2003, actualizata:
Art. 11. - (1) În cazul lipsei conformităţii, consumatorul are dreptul de a solicita vânzătorului în primul rând repararea produsului sau are dreptul de a solicita înlocuirea produsului, în fiecare caz fără plată, cu excepţia situaţiei în care măsura este imposibilă sau disproporţionată.
[...]
Art. 13. - Consumatorul poate solicita o reducere corespunzătoare a preţului sau rezoluţiunea contractului în oricare dintre următoarele cazuri:
a) dacă nu beneficiază nici de repararea, nici de înlocuirea produsului;
Rezolutiunea contractului inseamna banii inapoi.