avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Inlocuire produs
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Inlocuire produs

Buna ziua. Am urmatorul caz.
La un an si jumatate de la cumpararea unui telefon acesta a fost trimis pentru prima data in service. S-a constatat placa de baza defecta si au decis sa inlocuiasca produsul. M-au sunat si au spus ca il vor inlocui, dar cu alt model (putin mai superior). Acum problema mea este: daca imi dau alt model nu ar trebui sa imi dea o noua garantie penrtu 2 ani? Totusi este un alt aparat.

Daca nu vor asa atunci eu doresc sa imi restituie contravaloarea, imi cumpar eu telefonul respectiv si beneficiez de doi ani garantie.

Cum ii pot obliga sa imi dea banii inapoi si sa nu accept celalat model. Si daca ar putea sa il inlocuiasca cu acelasi model mai pot cere banii?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 18:05, 24 Iulie 2015
Am fost aseara la magazin cu "documentatia pregatita" si am cerut sa mi se dea banii inapoi. Au citit tot ce le-am dat si au spus ca in maxim 5 zile ma vor chema sa imi dea banii.
Daca voi mai intampina probleme am sa revin.
O zi buna!
Eu va rog sa reveniti si daca nu sunt probleme, e bine de stiut pentru toata lumea cum se finalizeaza astfel de situatii :)
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantie telefon mobil tdr- tdr- Buna ziua, am un telefon mobil(in garantie) care se tot strica are trei reparatii nu sunt sigur dar am inteles ca dupa 3 reparatii ai dreptul sa ceri banii ... (vezi toată discuția)
Decizie inlocuire telefon BogdanCe BogdanCe Mi-am trimis telefonul la service prin intermediul vanzatorului acestuia fiind in garantie , la 15 zile dupa predarea telefonului, am primit decizia de ... (vezi toată discuția)
Telefon cu defect dupa 2 zile mikloshorvath mikloshorvath Buna, am cumparat un telefon si dupa 2 zile, s-a blocat. Dupa scoatere/reintroducere a acumlatorului, s-a revenit. Insa telefonul am cumparat ca si cadou ... (vezi toată discuția)