Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca am dreptul la indemnizatie de crestere copil, in cazul in care o sa am 12 luni lucrate inainte de nasterea copiilor (o sa am tripleti),cei 12 luni o sa am lucrati la 2 locuri de munca fara intrerupere intre ele....dar motivul pentru care eu plec de la primul loc de munca, este ca nu si-a respectat obligatiile, in afara ca nu mi-a dat salariile pe ultimele luni...am aflat ca nu a platit nici contributiile din ianuarie.....Va rog sa-mi spuneti contributiile declarate si datorate statului daca nu sunt platite efectiv...o sa ma impiedice la indemnizatie? sau nu? la somaj de exemplu este destul daca sunt declarate si datorate...defapt nu este vina mea ca ea nu isi respecta legile si platile...va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns...Multumesc anticipat
multumim pentru raspunsurile utile...si eu as avea o intrebare, daca m-ati putea ajuta:
-Cum se calculeaza CCC + alocatie, daca sunt insarcinata cu tripleti? si daca am ceva avantaje daca sunt mama singura (traiesc singura fara tatic).
Salariul mediu net pe ultimele 12 luni este de 1000 Ron.
-Cum se modifica calculul de mai sus, daca in ultimele 4 luni de sarcina am sa fiu in concediu de risc maternal? (astfel se va modifica salariul mediu calculat...)
In curand am aflat ca angajatorul nu a declarat contributiile , ramanand in urma cu acestea cu vreo 3 luni. In acest caz ma afecteaza pe mine daca dupa 12 luni lucrate pe mine ma concedieaza ,pot beneficia de indemnizatia de somaj in acest caz?
Va rog foarte mult ajutati-ma....
Un tot astfel de caz are colega mea, care este gravida si intrebarea ei este: o afecteaza la indemnizatia de crestere copil aceasta situatie creata?
Buna seara, am o dilema, as vrea sa stiu,daca am dreptul la somaj?
-din 08.03.2011 - 07.03.2012 am fost in somaj
-Am gasit un nou loc de munca, dar din pacate m-au angajat cu acte doar in 03.09.2012.
-Deci acum in 03.09.2013 o sa am 12 luni stagiu de cotizare consecutiv, doar ca daca fac calcul inapoi, inca nu am 24 de luni...sau poate sunt confuza si nu inteleg bine....
- O sa am dreptul de un nou somaj dupa 03.09.2013?
Este foarte important , va rog ajutati-ma...multumesc anticipat!