avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Activitate Daniel_Andrei

Activitate Daniel_Andrei

Multumesc ptar inca odata pentru sustinerea morala, in situatia de fata sustinerea joaca un rol important. Credeam initial ca sunt un caz izolat dar a mai trecut prin alte localitati unde preturile sunt foarte mari si pe strazile laturalnice am auzit binecunoscutele ritmuri si atunci am inteles ca e geva generalizat.
Credeam pana la povestea asta ca poti avea o protectie din partea autoritatilor dar in esenta am observat unde este limita sistemului in a rezolva aceste situatii. Autoritatile demonteza situatia exploziva lasand cele doua tabere sa se intalneasca si eventual, catre sfarsit, il ia pe cel mai slab si il amendeaza, dandu-i de inteles ca asta e viata, cu timpul cel slab intelege sa renunte el chiar daca are dreptate(cum aratam mai sus, nu ai dreptate daca nu ai bani iar daca ai bani cumperi in alte zone).
Este o lectie de viata si acum mai urmeaza sa vad si in instanta cum se desfasoara lucrurile si daca am noroc. Banuiesc ca o sa fie o loterie. Daca politia vrea sa demonstreze orice o poate face...ei au o experienta vasta in fata mea.
Am renuntat si la ideea de a instala camere pentru ca nu prea mai conteaza cine are dreptate daca legea este impusa cum am aratat mai sus.
O sa va anunt ce s-a mai intamplat dar nu stiu daca am sanse 50%.

O zi buna va doresc.

Care este procedura?
Se plateste amenda si apoi se contesta?
Eu am intrebat politistul si mi-a zis ca daca aleg s-o contest nu mai pot plati in 24 de ore jumatate de amenda si ma duc direct si o contest in 15 zile. Acum cineva spune ca trebuie sa platesc amenda integrala si apoi sa o contest...
Ei mi-au spus acelasi lucru...sa stiti ca eu cand eram copil mancam o bataie serioasa daca faceam acelasi lucru...am sperat ca parintii sa se ocupe mai mult de copii dar generatiile actuale nu prea mai au aceeasi educatie. Eu le-am tot spus cateva saptamani sa nu mai faca una alta dar nu au ascultat si mereu minteau ca nu eu nu eu...Deci in final trebuie sa las gardul sa fie distrus...copiii sunt imposibil de controlat...si poate copiii au o scuza dar parintii sigur nu au. Atitudinea ca imi apar copiii in orice situatie fata de straini nu e corecta.

Parintii dau drumu tare la muzica pana la 5 dimineata si au o stare care iti indica ca eu sunt cel mai tare ca legile nu se aplica la mine...ies din casa sa vb la telefon ca nu am semnal si afara nu aud nimic ca au manele date tare cu boxele in strada...

Ma mir ca sunteti mediator...asa e meseria asta? le spuneti la fiecare ca au gresit mult mai mult ca sa accepte in final ca au gresit putin? Unde am raspuns eu cu agresivitate? Ca ma scol la 10 seara cu pietre in acoperis si ies buimac pe strada si cand ma vad o iau la fuga si eu alerg dupa ei sa vad unde intra?
Si apoi iti declara ca te omoara? Si apoi vine politia si da amenzi ca sa taca toti? Poate ca eu sunt un ciudat dar vad ca toti aplica un pic legile in asa fel incat sa faca totul de mantuiala. Poate ca aveti dreptate un pic dar nuantele folosite de dvs ma fac sa nu apelez la dvs vreodata...exagerati domnule.

Am incercat domnule sa fiu un vecin bun dar la un moment dat am fost atat de bun incat nu mi-au returnat nici banii imprumutati, asa si-au facut si casele imprumutand bani si pacalind bancile...sunt case care nu exista in documente...de atunci m-am retras si i-am lasat in plata lor...

Adevarul este altul domnule mediator. Adevarul este ca banul face legea si esti respectat doar daca ai bani...am vazut asta acum clar. Ma mutam si maine daca aveam bani dar nu am asa ca mai trebuie sa inghit asa ceva vreme. Greseala mea este ca nu aveam experienta, acum as actiona un pic diferit dar poate ca nu ajungeam la alt rezultat...mai bine tai gardul si ii las sa intre sa-si ia mingiile...las parintii sa dea drumu tare la muzica si izolez cu 50 de cm de izolatie...oricum o solutie echitabila nu exista. Ca sa te poti intelege cu oamenii trebuie sa faci parte din aceeasi tipologie...Ptar a raspuns corect.
Ptar multumesc pentru postare. Este cea mai completa si acopera toate aspectele. M-am gandit la absolut tot ce spuneti dvs si exact asa trebuie procedat.

Nu sesizez nici o nuanta diferiita...

Va multumesc.
Răspuns la discuția taxa pe serviciu efectuat
Imi cer scuze...am vazut topicul si am vazut o lipsa de raspunsuri si am zis sa spun si eu ceva...nu m-am mai uitat la data si cum si eu am dus lipsa de raspunsuri...
Vroiam sa spun ca nu este ilegal dar trebuie indeplinite niste conditii iar asa cum este pusa problema , scartaie...nu stiu sa va zic toate legile care sunt incalcate dar daca era doar un cd , il vindeati la ce pret vroiati dvs si il puneati ca cd. Pune pretul in raft si asta este...cine vrea cumpara.
Dar interveneau si niste amanunte in povestea dvs...

Cei care vand inregistrari video trebuie sa aiba o autorizatie si niste documente si factura specifica serviciilor care au dreptul sa le presteze.
"Decindentul" este o greseala , trebuia decidentul, adica cel care in final o sa judece situatia, controlul financiar sau un judecator, in cazul unei contestatii.

Pana la urma cu s-a rezolvat?
Azi a plouat si imi curgea apa pe langa jgheab...si m-am dus sa desfund..si am gasit o piatra care oprise niste frunze, de 4,5 cmX3,2cm...din cauza la 3 dastea am luat eu amenda in Romania...
Răspuns la discuția taxa pe serviciu efectuat
Nu cred ca e o problema legala aici...Nu puteti sa cereti o taxa pentru niste lucruri pana la urma de bun simt...de ce sa aratati inregisarile cuiva care minte? La cei care se plang justificat va trebui sa luati masuri daca se repeta...Aveti atate areclamatii de ajungeti sa vindeti inregistrari este cam dubios. Va poate oricine acuza ca spalati bani cu asemenea metode...decindentul este mereu un om dincolo de lege, sa nu uitam asta si deci undeva povestea dvs se clatina. Daca aia mint nu le aratati nimic sa vina cu justitia, daca vanzatoarele mint atunci scapati de ele...pb dvs este sa fie corect magazinul si apoi puteti sa va ocupati si de asa zisii dusmani.
In ce romane politiste am ajuns sa traim zilele astea...
Ca sa vindeti ceva trebuie sa aveti CAEN si niste autorizatii...ce spuneti dvs depaseste cadrul legal.
Am cautat 3 luni locul asta, zi de zi cate 3-4 ore de benzina arsa si timp, si nu am gasit nimic mai bun in tot jurul Bucurestiului, cunosc toate comunle pe o raza de 20 de km, in unele sate stiam fiecare strada...iar etnici sunt peste tot...nu sunt cu fuste ci nici nu-i mai recunosti...sunt amestecati...cred ca nu se stie adevaraul dar cred ca romanii cam dispar...singurul loc unde nu am vazut, ca le dadusera foc si ii alungasera, era la 35 de km...politia ma sfatuieste la fel...

In regula...multumesc.
Cand sa chem politia? Cand am iesit pe strada si au luat-o la fuga la 10 noaptea? Ce sa spun cand venea politia? Sa cautam pietrele sa le luam amprentele? nu intelege nimeni ca eu nu-i cunosc...a 3-a zis la poarta am intrebat-o \\"tu esti x?\\" dupa ce am intrebat din poarta in poarta nuele ei... eu am vazut-o doar alergand cateva zeci de secunde, cu lumina din 50in 50 de metri,chioara, si o strada ce se curbeaza(daca nu au fost decat secunde) la 30-20 apoi 10 metri si apoi a intrat intr-o curte...vroiam sa vad a cui este sa avem o discutie...Marturia fetei a fost defata cu toata strada unde eu eram singurul strain...nu va iesi adevarul de acolo...am dezamorsat situatia pentru o vreme...dar apoi bautura si dezastrul apar iar...eu nu m-am vazut cu vecinul din poarta mea 6 luni...apai sa cunosc copiii vecinilor de pe strada...Politia...te uiti la ei si intelegi de ce au ajuns asa...din salariu cum sa traiesti...Iau pistol...sare un inconstient dasta gardul si apoi plang altii dupa el care oricum nu ii pot invata nimic bun...nu mai este nimic de spus.
M-am mai odihnit si am ajuns la alta concluzie dupa starea de "mingie sparta" de ieri.
Calculez costurile :gard cu faianta distrusa 10-20 de milioane versus camere de luat vederi care sa imi inregistreze scandalul facut de copii si eventual discutiile mele in strada cu vecinii + eventual o spitalizare...
Nu am deobicei martor iar ei se pare ca se strang ca pasarile si mint pe aceeasi limba. Fiecare cu o caraitura si se face o poveste.

Greseala mea, daca chiar vreau sa opresc situatia cu orice pret ,a fost sa-i tratez ca pe vecini. Dupa ce am aflat ca fata respectiva, fata pe care am cunoscut-o deabia luni, pentru ca eu tot timpul am vazut-o din spate, luni am intrebat "tu esti x?" si mi-a raspuns cu tupeu "Bineinteles".
Trebuia ca sambata cand am aflat cine este , nu sa ma duc la parintii ei ci sa chem politia si sa mearga ei la parintele care era beat se pare la ora aia si ar fi fost viteaz daca iesea in strada ajutat de alti 20 de pictati cu culorile razboiului...
Greseala mea de a trata fata unui vecin ca o problema ce se poate amana ca sa nu deranjez s-a transformat in vinovatie...si alta greseala a fost ca nu am stiut ca cine suna primul la 112 are un avantaj. Credeam ca politia mai gandeste un pic...poate ca si eu au gresit ca ma puteau amenda cu 17 milioane si ma terminau...la naiba...cine e vinovat?

Ori la bal ori la spital...pana cumpar camere stau in curte si nu mai sun pe nimeni...atitudine de roman in fata natiunilor razboinice...

Daca gresesc undeva, dpv legal si al felului cum se aplica legile...va rog sa ma corectati.