avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Neintelegeri intre vecini - amenzi
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Neintelegeri intre vecini - amenzi

Buna ziua si bine v-am gasit...din pacate fac parte din userii cu oarece probleme.

M-am mutat in urma cu un an la o casa intr-o localitate din Ilfov. Cateva luni n-am locuit dar uneori stau cateva saptamani. Au inceput deja sa apara problemele.
Am un gard cam la 2,20 iar copii se aduna de pe toata strada si se joaca aici, macar 4-5 copii se joaca aproape mereu. Pe langa scandalul facut zilnic au inceput sa isi bata joc si sa injure. Uneori gardul meu a devenit poarta lor de fotbal. Gardul are pe el niste faianta care a inceput sa se sparga. Clanta de la poarta a fost distrusa, folosita uneori ca loc de legat fileul.
Acest gard este aici dinainte sa cumpar eu si pe acest gard am si platit ceva bani...
Am considerat ca trebuie sa inceteze aceasta situatie si cum nu am fost ascultat sa nu mai dea cu mingia in gard, am luat singurele masuri posibile si anume le-am spus de nenumarate ori ca nu le mai dau mingia. S-au strans in 10 zile 6 mingii, pentru ca in final se pare ca toate mingiile ajung in curte. Au inceput sa vina vecinii sa le ceara, pe asta am si mizat, si la toti le spuneam sa nu mai isi lase copii aici sa se joace ca imi distrug gardul...ma cam ignora...In ultimele 6 zile am strans iar 4 mingii, primele 6 le-am returnat.
Cu timpul au inceput sa nu mai vina parintii sa le dau mingiiile ci au inceput sa sara gardul diferite persoane...l-am surprins in timp ce eram acasa pe un baiat care era cocotat pe usa si cu picioarul pe manerul de la clanta...am iesit si a fugit pana sa deschid...distanta intre casa si poarta este de 30 de metri.

Aseara, la ora 21.30 aud pietre in tabla casei, au fost in total 3 pietre. M-am imbracat m-am dus la poarta si am asteptat sa mai vina o piatra dar intre timp am auzit o discutie intre un baiat si 2 fete "decat sa-i dau foc la casa mai bine sar gardul si imi iau mingia". In acel moment am luat eu "foc" si am deschis brusc usa. Cum eram la 30 de metrii de aceste persoane (gardul este pe o lungime de 30 de metri iar usa mea este in partea dreapta iar ei aruncau cu pietre de dincolo de casa, casa fiind in extrema stanga a gardului. Nu aveam nici o sansa sa ii prind ei mereu fug cand deschid poarta. Din moment ce ei au inceput sa fuga eu a trebuit sa alerg sa prind macar unul ca sa am o discutie cu parintii lor. In timp ce alergam mi-am pierdut cheile si m-am reintors 5 metri din alergare, am recuperat cheile si apoi am continuat sa urmaresc cel mai prost alergator. A intrat intr-o curte si eu acolo am inceput sa bat cu palma in poarta sa iasa cineva. Au iesit proprietarii cu fraze de genul "Nici chiar asa!" vazand ca fata respectiva, era o fata la vreo 14-15 ani, era speriata si nu mai nimerea sa intre in casa sa se ascunda.
Am aflat numele ei, le-am spus ca nu permit sa mi se arunce cu pietre in casa si am plecat.

Dupa 10 minute scandal mare in strada, s-au strans cam 10-15 "etnici", ei stand in 2 case si strigau la mine "nu va matrasim dar am chemat politia, nu aveti voie sa ne bateti copiii cu lantul, fata mea a lesinat de frica"

Mentionez ca nu am ajuns mai aproape de fata respectiva la o distanta mai mica de 10 metri in timpul alergarii doar in dreptul casei unde a intrat am vazut-o pret de 30 de secunde.

Au chemat politia si am primit amenda. Le-am explicat la politisti ca eu nu am alergat si produs scandal ci am vrut sa aflu cine sunt persoanele care arunca cu pietre in acoperisul meu la ora 21:30 asa ca am cerut sa se consemneze ca nu sunt deacord cu propozitia din procesul verbal cum ca "am produs scandal". Mi-au explicat ca avertismente nu se mai dau si ca m-au pus la amenda minima adica 2 milioane. Voi merge la judecatorie sa contest.

Va rog daca se poate sa-mi dati cateva sfaturi.
Ce pot eu sa fac in aceasta situatie? Politia mi-a explicat ca mi-a dat mie amenda pentru ca ei au sunat primii. Nu pot sa accept situatie, sa -i las sa imi termine lucrurile pe care eu am dat nsite bani si apoi sa inventeze "victime".
Nu am ce sa-i reprosez politistului, chiar le-am multumit dar mi-au dat tot mie amenda chiar daca de fata cu ei am fost amenintat voalat cu fraze de genul "daca ieseai sa ma alergi pe mine te omoram" la care politia a ridicat vocea sa-i faca sa taca dar nu cred ca e rezolvata problema. Cred ca este doar inceputul.

Ma scuzati ca a povestit tot si poate nu voi primi multe raspunsuri pentru ca va solicit atentia dar nu am stiut sa rezum in mai putine cuvinte.

Va multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 26 Mai 2013
Daniel_Andrei, utilizator
1-Constestati in instanta PV contraventie
2-Formulati plangere detaliata la politie impotriva situatiei cu care va confruntati,precizati nume ale copiilor care i-ati surprins intrand fara drept in proprietatea dvs,prezentati inclusiv aspectul ca aruncatul de pietre pe acoperis
Subliniati ca nu este caz izolat,ca situatia persista,desi ati desfasurat repetate demersuri-ramase fara solutionare pozitiva atat la copii cat si la parintii acestora pentru a nu va mai produce prejudicii si solicitati dispunerea de masuri legale
Va multumesc.
O sa fac plangere cu toate aspectele. Muzica care este data la maxim si canta uneori pana la ora 3 dimineata. 2 dintre vecini vor sa-si arate puterea lor pe strada si dau drumul la muzica la maxim cu boxele scoase din casa. Uneori nici nu pot vorbi la telefon in curte iar in casa n-am semnal...
Nu pot sa stiu cine a escaladat gardul pentru ca i-am vazut cu coada ochiului in timp ce ieseam din casa. Pana am ajuns la poarta si am deschis , 2 vecini din fata, care sunt rude cu cele 2 case si proprietarii lor mi-au spus ca era un baiat si a fugit...nu pot sa stiu exact daca nu era chiar acel vecin. Nu ii cunosc pentru ca ii vad odata la cateva saptamani si sunt destul de multi.

Am inteles esenta si voi face plangere. Singurul meu dezavantaj este ca ei se pot uni si spune orice iar eu in general sunt singur. Probabil voi instala o camera de luat vederi dar una satisfacatoare este macar 10 milioane...voi depune plangeri sa am o dovada si sa marchez momentul.

Linistea costa se pare. Politia nu poate sa faca liniste ci doar sa dea amenzi...autoritatea lor apare doar la arestari se pare iar acest lucru se intampla pentru lucruri grave...sper sa nu ajung pana acolo.

Politia putea sa ma amendez si pentru faptul ca nu aveam viza de flotant...chiar nu am avut timp sa o fac si nici nu stiam ca daca am doua proprietati si merg din cand in cand la aceasta pot lua amenda, dar faptul ca nu m-au amendat si pentru asta m-a facut sa consider ca au fost mai mult decat intelegatori.

Amenda primita este incadrata la Lg 60/1991 R
"24) provocarea ori participarea efectivă la scandal, în locuri sau localuri publice;"
Am verificat si chiar este amenda minima adica intre 200-1000 de lei au ales 200 de lei...poate e mai bine ca mi-au dat-o mie ca sa nu le creasca frustrarea vecinilor si sa apara alte probleme...

Am mai citit si vroiam sa va intreb:
Plangerea care o depun la politie este o plangere penala? Exista si altfel de plangeri?
Vreau sa le dau si posibilitatea sa inceteze ceea ce fac nu neaparat sa ajungem in instanta.
Daca nu se poate altfel ajungem in instanta dar sper sa mai fie cativa pasi pana la instanta.
Care ar fi pasii indicati.
Am fost azi la politie ca duminica nu era nimeni la post. Am vorbit cu ei si nu am lasat nici o reclamatie in ideea sa nu amplificam discutiile...ca daca vine politia trebuie sa consume benzina timp si sigur se lasa iar cu amenzi...
Am venit acasa si ma duc din poarta in poarta sa vorbesc cu toti, ca noaptea la 10 nu era tocmai ora potrivita...ziua oamenii sunt mai intelegatori si se pare ca unii erau mai "aburiti" la ora aia...inclusiv parintii copilullui cu pricina.
Maine ma duc la judecatorie sa fac contestatia.
Ultima modificare: Luni, 27 Mai 2013
Contestatie voi face dar treaba cu reclamatia ar fi fost cel mai prost sfat de urmat.

Am avut ieri o discutie cu cei implicati si in final am fost socat de atitudinea vecinilor.

Am aflat ca toti copiii care erau acolo au aruncat cu pietre si imi spuneau "suntem copiii ce o sa ne faceti si radeau" Vecinii imi spuneau la fel de relaxati ca "daca ma prindeau ca le alerg copiii ma linsau" De fata cu politia mi-au spus ca "daca ieseam la ei sa-i alerg ma omorau".
Nici politia nici vecinii nu inteleg diferenta intre a alerga un copil si a iesi sa vezi cine arunca cu pietre si daca persoanele aflate la 35-40 de metri distanta o iau la fuga tu trebuie neaparat sa alergi dupa persoanele care se vad cam prost noaptea ca sa afli de la unul din ei cine anume vorbeste de "dat foc la case". Intre a alerga si a urmari pe cineva exista o diferenta de la cer la pamant.

Usurinta cu care ameninta "cu omoratu" m-a dezumflat total. Stiu ca amenzile se prescriu si nu dau nici o importanta politiei...Politia imi spune relaxata sa sun la 112 cand se joaca copiii...iar politia nu stie sa discute cu oamenii ci doar sa dea amenzi "ca acum nu se mai dau avertismente si pentru ca a existat o situatie voi lua amenda pentru ca ailalti au sunat la politie" desi in lege sunt clar si avertismente.

Concluzia? Oamenii de pe strada asta nu au nici o sansa dincolo de strada lor, "unde ei fac legea si linseaza pe oricine daca se aduna si folosesc aceleasi tactici folosite si de copiii de a arunca de la unul la altul gravitatea problemei", politia este facuta din incompetenti care aplica amenzi si nu au nici un fel de autoritate si la o amenintare cu moartea ei nu fac nimic...ei nu rezolva probleme ci creeaza probleme si mai mari.

Cu alte cuvinte, nu exista legi nu exista educatie, toate astea sunt pentru oamenii deja educati...ailalti, romii, nu au obligatii si legi de urmat...Poate ca li se pare ca daca nu urmeaza legi sunt puternici...asa se duce de rapa o natie...de la niste mingii am aflat lucruri destul de neplacute.

Trist.

Ultima modificare: Marți, 28 Mai 2013

Alte discuții în legătură

Buna ziua! locuim la curte iar vecinii de vis a vis si-au montat ... simotud simotud Buna ziua! Locuim la curte iar vecinii de vis a vis si-au montat camere de filmat, una in stalpul de electricitate de la strada( cred ca prinde portiunea din ... (vezi toată discuția)
Copiii distrug masina zilnic. ce sa fac? NANETE NANETE Masina mea este parcata pe un loc platit primariei, in fata blocului. intre locul de parcare si cel de joaca de asemenea amenajat de primarie nu este decat un ... (vezi toată discuția)
Linistea publica-limitari gabrielaguler gabrielaguler Buna ziua, Am un copil de 6 ani si dupa ce ne intoarcem de la gradinita/lucru (cel mai devreme ora 17:00 cand vremea nu permite sa ramanem inca 1-2 ore pe ... (vezi toată discuția)