avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Neintelegeri intre vecini - amenzi
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Neintelegeri intre vecini - amenzi

Buna ziua si bine v-am gasit...din pacate fac parte din userii cu oarece probleme.

M-am mutat in urma cu un an la o casa intr-o localitate din Ilfov. Cateva luni n-am locuit dar uneori stau cateva saptamani. Au inceput deja sa apara problemele.
Am un gard cam la 2,20 iar copii se aduna de pe toata strada si se joaca aici, macar 4-5 copii se joaca aproape mereu. Pe langa scandalul facut zilnic au inceput sa isi bata joc si sa injure. Uneori gardul meu a devenit poarta lor de fotbal. Gardul are pe el niste faianta care a inceput sa se sparga. Clanta de la poarta a fost distrusa, folosita uneori ca loc de legat fileul.
Acest gard este aici dinainte sa cumpar eu si pe acest gard am si platit ceva bani...
Am considerat ca trebuie sa inceteze aceasta situatie si cum nu am fost ascultat sa nu mai dea cu mingia in gard, am luat singurele masuri posibile si anume le-am spus de nenumarate ori ca nu le mai dau mingia. S-au strans in 10 zile 6 mingii, pentru ca in final se pare ca toate mingiile ajung in curte. Au inceput sa vina vecinii sa le ceara, pe asta am si mizat, si la toti le spuneam sa nu mai isi lase copii aici sa se joace ca imi distrug gardul...ma cam ignora...In ultimele 6 zile am strans iar 4 mingii, primele 6 le-am returnat.
Cu timpul au inceput sa nu mai vina parintii sa le dau mingiiile ci au inceput sa sara gardul diferite persoane...l-am surprins in timp ce eram acasa pe un baiat care era cocotat pe usa si cu picioarul pe manerul de la clanta...am iesit si a fugit pana sa deschid...distanta intre casa si poarta este de 30 de metri.

Aseara, la ora 21.30 aud pietre in tabla casei, au fost in total 3 pietre. M-am imbracat m-am dus la poarta si am asteptat sa mai vina o piatra dar intre timp am auzit o discutie intre un baiat si 2 fete "decat sa-i dau foc la casa mai bine sar gardul si imi iau mingia". In acel moment am luat eu "foc" si am deschis brusc usa. Cum eram la 30 de metrii de aceste persoane (gardul este pe o lungime de 30 de metri iar usa mea este in partea dreapta iar ei aruncau cu pietre de dincolo de casa, casa fiind in extrema stanga a gardului. Nu aveam nici o sansa sa ii prind ei mereu fug cand deschid poarta. Din moment ce ei au inceput sa fuga eu a trebuit sa alerg sa prind macar unul ca sa am o discutie cu parintii lor. In timp ce alergam mi-am pierdut cheile si m-am reintors 5 metri din alergare, am recuperat cheile si apoi am continuat sa urmaresc cel mai prost alergator. A intrat intr-o curte si eu acolo am inceput sa bat cu palma in poarta sa iasa cineva. Au iesit proprietarii cu fraze de genul "Nici chiar asa!" vazand ca fata respectiva, era o fata la vreo 14-15 ani, era speriata si nu mai nimerea sa intre in casa sa se ascunda.
Am aflat numele ei, le-am spus ca nu permit sa mi se arunce cu pietre in casa si am plecat.

Dupa 10 minute scandal mare in strada, s-au strans cam 10-15 "etnici", ei stand in 2 case si strigau la mine "nu va matrasim dar am chemat politia, nu aveti voie sa ne bateti copiii cu lantul, fata mea a lesinat de frica"

Mentionez ca nu am ajuns mai aproape de fata respectiva la o distanta mai mica de 10 metri in timpul alergarii doar in dreptul casei unde a intrat am vazut-o pret de 30 de secunde.

Au chemat politia si am primit amenda. Le-am explicat la politisti ca eu nu am alergat si produs scandal ci am vrut sa aflu cine sunt persoanele care arunca cu pietre in acoperisul meu la ora 21:30 asa ca am cerut sa se consemneze ca nu sunt deacord cu propozitia din procesul verbal cum ca "am produs scandal". Mi-au explicat ca avertismente nu se mai dau si ca m-au pus la amenda minima adica 2 milioane. Voi merge la judecatorie sa contest.

Va rog daca se poate sa-mi dati cateva sfaturi.
Ce pot eu sa fac in aceasta situatie? Politia mi-a explicat ca mi-a dat mie amenda pentru ca ei au sunat primii. Nu pot sa accept situatie, sa -i las sa imi termine lucrurile pe care eu am dat nsite bani si apoi sa inventeze "victime".
Nu am ce sa-i reprosez politistului, chiar le-am multumit dar mi-au dat tot mie amenda chiar daca de fata cu ei am fost amenintat voalat cu fraze de genul "daca ieseai sa ma alergi pe mine te omoram" la care politia a ridicat vocea sa-i faca sa taca dar nu cred ca e rezolvata problema. Cred ca este doar inceputul.

Ma scuzati ca a povestit tot si poate nu voi primi multe raspunsuri pentru ca va solicit atentia dar nu am stiut sa rezum in mai putine cuvinte.

Va multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 26 Mai 2013
Daniel_Andrei, utilizator
Care este procedura?
Se plateste amenda si apoi se contesta?
Eu am intrebat politistul si mi-a zis ca daca aleg s-o contest nu mai pot plati in 24 de ore jumatate de amenda si ma duc direct si o contest in 15 zile. Acum cineva spune ca trebuie sa platesc amenda integrala si apoi sa o contest...
Ultima modificare: Luni, 3 Iunie 2013
Daniel_Andrei, utilizator
Eu am apelat la puterea mea de convingere :-) Am reactionat asemanator cu "etnicii" - fiecare cu limitele lui. Asa, cei 2 politisti au renuntat la amenda si la toata tevatura..si s-au facut nevazuti nu inainte de a mentiona din mers ca "a doua oara nu vom mai fi asa intelegatori"....faceau referire tot la mine, cel care ii chemase din cauza scandalului :-)

Poate are altcineva bunavointa sa va explice pasii pentru contestarea amenzii. Stiu ca sunt diverse chichite legale care va pot fi de folos.
Nu prea inteleg totusi cum vor demonstra domnii politisti ca i-ati chemat pentru nimic...
Ultima modificare: Marți, 4 Iunie 2013
Admin, administrator
Multumesc ptar inca odata pentru sustinerea morala, in situatia de fata sustinerea joaca un rol important. Credeam initial ca sunt un caz izolat dar a mai trecut prin alte localitati unde preturile sunt foarte mari si pe strazile laturalnice am auzit binecunoscutele ritmuri si atunci am inteles ca e geva generalizat.
Credeam pana la povestea asta ca poti avea o protectie din partea autoritatilor dar in esenta am observat unde este limita sistemului in a rezolva aceste situatii. Autoritatile demonteza situatia exploziva lasand cele doua tabere sa se intalneasca si eventual, catre sfarsit, il ia pe cel mai slab si il amendeaza, dandu-i de inteles ca asta e viata, cu timpul cel slab intelege sa renunte el chiar daca are dreptate(cum aratam mai sus, nu ai dreptate daca nu ai bani iar daca ai bani cumperi in alte zone).
Este o lectie de viata si acum mai urmeaza sa vad si in instanta cum se desfasoara lucrurile si daca am noroc. Banuiesc ca o sa fie o loterie. Daca politia vrea sa demonstreze orice o poate face...ei au o experienta vasta in fata mea.
Am renuntat si la ideea de a instala camere pentru ca nu prea mai conteaza cine are dreptate daca legea este impusa cum am aratat mai sus.
O sa va anunt ce s-a mai intamplat dar nu stiu daca am sanse 50%.

O zi buna va doresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! locuim la curte iar vecinii de vis a vis si-au montat ... simotud simotud Buna ziua! Locuim la curte iar vecinii de vis a vis si-au montat camere de filmat, una in stalpul de electricitate de la strada( cred ca prinde portiunea din ... (vezi toată discuția)
Copiii distrug masina zilnic. ce sa fac? NANETE NANETE Masina mea este parcata pe un loc platit primariei, in fata blocului. intre locul de parcare si cel de joaca de asemenea amenajat de primarie nu este decat un ... (vezi toată discuția)
Linistea publica-limitari gabrielaguler gabrielaguler Buna ziua, Am un copil de 6 ani si dupa ce ne intoarcem de la gradinita/lucru (cel mai devreme ora 17:00 cand vremea nu permite sa ramanem inca 1-2 ore pe ... (vezi toată discuția)