Buna ziua si bine v-am gasit...din pacate fac parte din userii cu oarece probleme.
M-am mutat in urma cu un an la o casa intr-o localitate din Ilfov. Cateva luni n-am locuit dar uneori stau cateva saptamani. Au inceput deja sa apara problemele.
Am un gard cam la 2,20 iar copii se aduna de pe toata strada si se joaca aici, macar 4-5 copii se joaca aproape mereu. Pe langa scandalul facut zilnic au inceput sa isi bata joc si sa injure. Uneori gardul meu a devenit poarta lor de fotbal. Gardul are pe el niste faianta care a inceput sa se sparga. Clanta de la poarta a fost distrusa, folosita uneori ca loc de legat fileul.
Acest gard este aici dinainte sa cumpar eu si pe acest gard am si platit ceva bani...
Am considerat ca trebuie sa inceteze aceasta situatie si cum nu am fost ascultat sa nu mai dea cu mingia in gard, am luat singurele masuri posibile si anume le-am spus de nenumarate ori ca nu le mai dau mingia. S-au strans in 10 zile 6 mingii, pentru ca in final se pare ca toate mingiile ajung in curte. Au inceput sa vina vecinii sa le ceara, pe asta am si mizat, si la toti le spuneam sa nu mai isi lase copii aici sa se joace ca imi distrug gardul...ma cam ignora...In ultimele 6 zile am strans iar 4 mingii, primele 6 le-am returnat.
Cu timpul au inceput sa nu mai vina parintii sa le dau mingiiile ci au inceput sa sara gardul diferite persoane...l-am surprins in timp ce eram acasa pe un baiat care era cocotat pe usa si cu picioarul pe manerul de la clanta...am iesit si a fugit pana sa deschid...distanta intre casa si poarta este de 30 de metri.
Aseara, la ora 21.30 aud pietre in tabla casei, au fost in total 3 pietre. M-am imbracat m-am dus la poarta si am asteptat sa mai vina o piatra dar intre timp am auzit o discutie intre un baiat si 2 fete "decat sa-i dau foc la casa mai bine sar gardul si imi iau mingia". In acel moment am luat eu "foc" si am deschis brusc usa. Cum eram la 30 de metrii de aceste persoane (gardul este pe o lungime de 30 de metri iar usa mea este in partea dreapta iar ei aruncau cu pietre de dincolo de casa, casa fiind in extrema stanga a gardului. Nu aveam nici o sansa sa ii prind ei mereu fug cand deschid poarta. Din moment ce ei au inceput sa fuga eu a trebuit sa alerg sa prind macar unul ca sa am o discutie cu parintii lor. In timp ce alergam mi-am pierdut cheile si m-am reintors 5 metri din alergare, am recuperat cheile si apoi am continuat sa urmaresc cel mai prost alergator. A intrat intr-o curte si eu acolo am inceput sa bat cu palma in poarta sa iasa cineva. Au iesit proprietarii cu fraze de genul "Nici chiar asa!" vazand ca fata respectiva, era o fata la vreo 14-15 ani, era speriata si nu mai nimerea sa intre in casa sa se ascunda.
Am aflat numele ei, le-am spus ca nu permit sa mi se arunce cu pietre in casa si am plecat.
Dupa 10 minute scandal mare in strada, s-au strans cam 10-15 "etnici", ei stand in 2 case si strigau la mine "nu va matrasim dar am chemat politia, nu aveti voie sa ne bateti copiii cu lantul, fata mea a lesinat de frica"
Mentionez ca nu am ajuns mai aproape de fata respectiva la o distanta mai mica de 10 metri in timpul alergarii doar in dreptul casei unde a intrat am vazut-o pret de 30 de secunde.
Au chemat politia si am primit amenda. Le-am explicat la politisti ca eu nu am alergat si produs scandal ci am vrut sa aflu cine sunt persoanele care arunca cu pietre in acoperisul meu la ora 21:30 asa ca am cerut sa se consemneze ca nu sunt deacord cu propozitia din procesul verbal cum ca "am produs scandal". Mi-au explicat ca avertismente nu se mai dau si ca m-au pus la amenda minima adica 2 milioane. Voi merge la judecatorie sa contest.
Va rog daca se poate sa-mi dati cateva sfaturi.
Ce pot eu sa fac in aceasta situatie? Politia mi-a explicat ca mi-a dat mie amenda pentru ca ei au sunat primii. Nu pot sa accept situatie, sa -i las sa imi termine lucrurile pe care eu am dat nsite bani si apoi sa inventeze "victime".
Nu am ce sa-i reprosez politistului, chiar le-am multumit dar mi-au dat tot mie amenda chiar daca de fata cu ei am fost amenintat voalat cu fraze de genul "daca ieseai sa ma alergi pe mine te omoram" la care politia a ridicat vocea sa-i faca sa taca dar nu cred ca e rezolvata problema. Cred ca este doar inceputul.
Ma scuzati ca a povestit tot si poate nu voi primi multe raspunsuri pentru ca va solicit atentia dar nu am stiut sa rezum in mai putine cuvinte.
M-am mai odihnit si am ajuns la alta concluzie dupa starea de "mingie sparta" de ieri.
Calculez costurile :gard cu faianta distrusa 10-20 de milioane versus camere de luat vederi care sa imi inregistreze scandalul facut de copii si eventual discutiile mele in strada cu vecinii + eventual o spitalizare...
Nu am deobicei martor iar ei se pare ca se strang ca pasarile si mint pe aceeasi limba. Fiecare cu o caraitura si se face o poveste.
Greseala mea, daca chiar vreau sa opresc situatia cu orice pret ,a fost sa-i tratez ca pe vecini. Dupa ce am aflat ca fata respectiva, fata pe care am cunoscut-o deabia luni, pentru ca eu tot timpul am vazut-o din spate, luni am intrebat "tu esti x?" si mi-a raspuns cu tupeu "Bineinteles".
Trebuia ca sambata cand am aflat cine este , nu sa ma duc la parintii ei ci sa chem politia si sa mearga ei la parintele care era beat se pare la ora aia si ar fi fost viteaz daca iesea in strada ajutat de alti 20 de pictati cu culorile razboiului...
Greseala mea de a trata fata unui vecin ca o problema ce se poate amana ca sa nu deranjez s-a transformat in vinovatie...si alta greseala a fost ca nu am stiut ca cine suna primul la 112 are un avantaj. Credeam ca politia mai gandeste un pic...poate ca si eu au gresit ca ma puteau amenda cu 17 milioane si ma terminau...la naiba...cine e vinovat?
Ori la bal ori la spital...pana cumpar camere stau in curte si nu mai sun pe nimeni...atitudine de roman in fata natiunilor razboinice...
Daca gresesc undeva, dpv legal si al felului cum se aplica legile...va rog sa ma corectati.
in instanta o sa se transforme in avertisment sau o sa se anuleze de tot
corect era sa chemati sectia de politie, sa faceti si cerere in scris, sa ii lasati pe politisti sa stie ce probleme aveti in comunitate, sa incerce ei sa rezolve, atat cat se poate si ca ultima masura sa sunati si la 112,
interesati-va care este numarul de fix de la sectia dvs de politie pe internet, daca nu se rezolva in alt fel atunci sunati si la 112.
Marturia fetei arata ca scandalul nu a fost provocat de dvs, aveati si dvs dreptul sa va aparati proprietatea intrun fel, ati reactionat natural si proportional,
nu cred ca se poate dovedi atacul de panica al fetei. Faceti cum considerati dvs mai bine.
Cand sa chem politia? Cand am iesit pe strada si au luat-o la fuga la 10 noaptea? Ce sa spun cand venea politia? Sa cautam pietrele sa le luam amprentele? nu intelege nimeni ca eu nu-i cunosc...a 3-a zis la poarta am intrebat-o \\"tu esti x?\\" dupa ce am intrebat din poarta in poarta nuele ei... eu am vazut-o doar alergand cateva zeci de secunde, cu lumina din 50in 50 de metri,chioara, si o strada ce se curbeaza(daca nu au fost decat secunde) la 30-20 apoi 10 metri si apoi a intrat intr-o curte...vroiam sa vad a cui este sa avem o discutie...Marturia fetei a fost defata cu toata strada unde eu eram singurul strain...nu va iesi adevarul de acolo...am dezamorsat situatia pentru o vreme...dar apoi bautura si dezastrul apar iar...eu nu m-am vazut cu vecinul din poarta mea 6 luni...apai sa cunosc copiii vecinilor de pe strada...Politia...te uiti la ei si intelegi de ce au ajuns asa...din salariu cum sa traiesti...Iau pistol...sare un inconstient dasta gardul si apoi plang altii dupa el care oricum nu ii pot invata nimic bun...nu mai este nimic de spus.
@Daniel_Andrei
Scurt : Mutati-va ! Ati zis ca aveti vecini etnici, cred ca intelegem la ce soi de minoritari va referiti. Viata la tara, aia idilica, a disparut demult, mai ales daca aveti astfel de vecinatati.. Pt. linistea d-voastra, repet, vindeti si mutati-va ! Amintiti-va vorbele Lapusneanului : ,,prosti, da' multi !"
Am cautat 3 luni locul asta, zi de zi cate 3-4 ore de benzina arsa si timp, si nu am gasit nimic mai bun in tot jurul Bucurestiului, cunosc toate comunle pe o raza de 20 de km, in unele sate stiam fiecare strada...iar etnici sunt peste tot...nu sunt cu fuste ci nici nu-i mai recunosti...sunt amestecati...cred ca nu se stie adevaraul dar cred ca romanii cam dispar...singurul loc unde nu am vazut, ca le dadusera foc si ii alungasera, era la 35 de km...politia ma sfatuieste la fel...