avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... taxa pe serviciu efectuat
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

taxa pe serviciu efectuat

Buna ziua.
Un prieten are un magazin alimentar supravegheat cu opt camere video.
In ultima perioada mai multi ceteteni au venit cu reclamatii precum ca vanzatoarele nu le-au dat restul bine. Cercetand inregistrarile, la toate cele 7 reclamatii s-a dovedit ca erau nefondate si clientul primise restul bine. Daca la inceput venisera cu chef de scandal ca au fost furati ( niciunul neadmitand ca poate i-a pierdut ) , pe urma au zis ca poate i-au pierdut pe drum sau ca erau siguri ca au dat o bancnota mai mare. Dar acest lucru a insemnat urmarirea a 3 din cele 8 camere timp de cate 30min-1ora fiecare ptr ca nimeni nu stia ora exacta la care cumparase fiecare client. De multe ori clientul reclama ca a cumparat marfa in urma cu 10 minute, dar de fapt fusese in magazin cu o ora in urma. In loc sa se ocupe de afacere, prietenul este nevoit sa piarda timpul urmarind inregistrari video.
Intrebare: Este legal ca sa solicite o anumita taxa ( de exemplu 100 RON )ptr care sa elibereze si chitanta inainte de a arata inregistrarile? Desigur doar celora care nu au dreptate. Este normal ca in cazul in care una din vanzatoare ar gresi sa i se restituie clientului diferenta si sa nu plateasca vizionarea inregistrarii video.
Amicul nu este sigur daca cineva intentioneaza sa-i faca rau, intrucat nu vine aceeasi persoana cu pretentii dar nici nu exclude acest lucru. Poate in acest fel ii mai tempereaza iar el poate sa-si conduca linistit afacerea.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Daniel_Andrei , utilizator 23:44, 30 Mai 2013
Rog pe cineva daca stie sa-mi raspunda, sau un moderator sa schimbe categoria sau locul de postare daca este gresit. Multumesc.
Nimeni, nici chiar un moderator sau vre-un consultant nu stie sa raspunda ? Mersi anticipat.

~ Conținut șters la cerere ~
Cu tot respectul, dar cred ca nu ati citit cu atentie sa nu ati inteles cele scrise. Sa le luam pe rand:
1."Totul se rezuma pana la urma daca exista sau nu Contract cu asemenea clauza ." Contract cu cine ? Cu clientul care solicita inregistrarea ? Magazinul cat si sistemul de supraveghere sunt ale prietenului meu (ale societatii comerciale care este a prietenului meu). Iar taxa o va cere clientului pentru care a pierdut cateva ore ca sa caute si sa vizioneze inregistrarea si caruia ii va da un CD/DVD cu inregistrarea respectiva.
2. "Nu inteleg cum magazinul este al unei persoane , iar sistemul de supraveghere apartine alteia" Cu respect va rog sa-mi aratati unde am scris eu asa ceva. REPET ! Atat magazinul cat si sistemul de supraveghere sunt ale aceleiasi persoane juridice.
3. "Deci totul se poate rezolva NUMAI pe cale legala , nu cu "taxa de protectie" sau alte taxe"
Va rog sa-mi spuneti ce legatura are taxa de protectie cu ceea ce am scris eu ? Ce fel de protectie si pentru cine ?
Eu am zis, citez : "Este legal ca sa solicite o anumita taxa ( de exemplu 100 RON )ptr care sa elibereze si chitanta inainte de a arata inregistrarile? Desigur doar celora care nu au dreptate. Este normal ca in cazul in care una din vanzatoare ar gresi sa i se restituie clientului diferenta si sa nu plateasca vizionarea inregistrarii video."
Desigur ca pentru aceasta suma va elibera clientului bon fiscal si eventual factura daca acesta (clientul ) doreste.
Va intreb daca acest lucru este conform legilor si cum ar trebui scris pe bonul fiscal (prestari servicii CD; CD inregistrare video; etc) .
Multumesc anticipat.

Nu cred ca e o problema legala aici...Nu puteti sa cereti o taxa pentru niste lucruri pana la urma de bun simt...de ce sa aratati inregisarile cuiva care minte? La cei care se plang justificat va trebui sa luati masuri daca se repeta...Aveti atate areclamatii de ajungeti sa vindeti inregistrari este cam dubios. Va poate oricine acuza ca spalati bani cu asemenea metode...decindentul este mereu un om dincolo de lege, sa nu uitam asta si deci undeva povestea dvs se clatina. Daca aia mint nu le aratati nimic sa vina cu justitia, daca vanzatoarele mint atunci scapati de ele...pb dvs este sa fie corect magazinul si apoi puteti sa va ocupati si de asa zisii dusmani.
In ce romane politiste am ajuns sa traim zilele astea...
Ca sa vindeti ceva trebuie sa aveti CAEN si niste autorizatii...ce spuneti dvs depaseste cadrul legal.
Ultima modificare: Joi, 30 Mai 2013
Daniel_Andrei, utilizator

Alte discuții în legătură

Supraveghere video maria_2012 maria_2012 Buna seara. Lucrez la o companie de stat si de cateva luni intr-un birou de 2 m patrati , de fapt o toneta ,ni s-au instalat camere de supraveghere video in ... (vezi toată discuția)
Administrarea probelor video vo87yh1c0 vo87yh1c0 Am inregistrat pe un CD un fisier video in format avi. Acel fisier continea inregistrarea video a unei camere de supraveghere. Cumva, aceasta proba nu a fost ... (vezi toată discuția)
Buna seara.. la o acuzatie de furt ,din magazin mai pot depune ...si in ce termen ?. in 15 zile?? esperanto esperanto Buna seara.. La o acuzatie de furt , dintr-un magazin Profi . mai pot depune o cerere de contestare pentru vizionarea camerelor Video din ziua respectiva ... (vezi toată discuția)