Buna ziua.
Un prieten are un magazin alimentar supravegheat cu opt camere video.
In ultima perioada mai multi ceteteni au venit cu reclamatii precum ca vanzatoarele nu le-au dat restul bine. Cercetand inregistrarile, la toate cele 7 reclamatii s-a dovedit ca erau nefondate si clientul primise restul bine. Daca la inceput venisera cu chef de scandal ca au fost furati ( niciunul neadmitand ca poate i-a pierdut ) , pe urma au zis ca poate i-au pierdut pe drum sau ca erau siguri ca au dat o bancnota mai mare. Dar acest lucru a insemnat urmarirea a 3 din cele 8 camere timp de cate 30min-1ora fiecare ptr ca nimeni nu stia ora exacta la care cumparase fiecare client. De multe ori clientul reclama ca a cumparat marfa in urma cu 10 minute, dar de fapt fusese in magazin cu o ora in urma. In loc sa se ocupe de afacere, prietenul este nevoit sa piarda timpul urmarind inregistrari video.
Intrebare: Este legal ca sa solicite o anumita taxa ( de exemplu 100 RON )ptr care sa elibereze si chitanta inainte de a arata inregistrarile? Desigur doar celora care nu au dreptate. Este normal ca in cazul in care una din vanzatoare ar gresi sa i se restituie clientului diferenta si sa nu plateasca vizionarea inregistrarii video.
Amicul nu este sigur daca cineva intentioneaza sa-i faca rau, intrucat nu vine aceeasi persoana cu pretentii dar nici nu exclude acest lucru. Poate in acest fel ii mai tempereaza iar el poate sa-si conduca linistit afacerea.
Multumesc.
1. daca va uitati cu atentie, mesajele erau scrise acum 1 an si jumatate, deci nu mai sunt de actualitate !!!
2. ''Va poate oricine acuza ca spalati bani cu asemenea metode'' Multumesc, dar mi-e greu sa inteleg cum se pot spala bani cu aceasta ''metoda''.
3. ''decindentul este mereu un om dincolo de lege'' Imi cer scuze, dar nu cunosc semnificatia cuvantului ''decindentul'' Luminati-ma !
4. ''ce spuneti dvs depaseste cadrul legal.'' Nu stiam ca este interzis de lege sa vinzi inregistrari video. Ar trebui arestati toti cei care filmeaza, posibil chiar ginerica, mireasa, etc ptr complicitate (sic).
5. era problema unui prieten si am incercat sa-l ajut.
O zi buna !
Imi cer scuze...am vazut topicul si am vazut o lipsa de raspunsuri si am zis sa spun si eu ceva...nu m-am mai uitat la data si cum si eu am dus lipsa de raspunsuri...
Vroiam sa spun ca nu este ilegal dar trebuie indeplinite niste conditii iar asa cum este pusa problema , scartaie...nu stiu sa va zic toate legile care sunt incalcate dar daca era doar un cd , il vindeati la ce pret vroiati dvs si il puneati ca cd. Pune pretul in raft si asta este...cine vrea cumpara.
Dar interveneau si niste amanunte in povestea dvs...
Cei care vand inregistrari video trebuie sa aiba o autorizatie si niste documente si factura specifica serviciilor care au dreptul sa le presteze.
"Decindentul" este o greseala , trebuia decidentul, adica cel care in final o sa judece situatia, controlul financiar sau un judecator, in cazul unei contestatii.
Supraveghere video
maria_2012
Buna seara. Lucrez la o companie de stat si de cateva luni intr-un birou de 2 m patrati , de fapt o toneta ,ni s-au instalat camere de supraveghere video in ... (vezi toată discuția)