Am inregistrat pe un CD un fisier video in format avi. Acel fisier continea inregistrarea video a unei camere de supraveghere. Cumva, aceasta proba nu a fost nici macar mentionata de instanta de fond. Desi am castigat, politia a facut apel. Care este cea mai eficienta metoda de a administra o proba video?
Este valida solutia de a uploada pe youtube filmuletul si de a prezenta in intampinare direct link-ul?
Am aflat raspunsul. In cazul contraventiilor marunte multi judecatori nu au rabdare sa citeasca tot dosarul si merg pe principiul "politistul are intotdeauna dreptate".
La apel judecatorii i-au dat peste bot judecatorului din faza de fond pentru ca a indraznit sa ma considere nevinovat pana la proba contrara. Bineinteles ca politistul are intotdeauna dreptate in Romania pana cand se dovedeste contrarul. In cazul contraventiilor prezumtia de nevinovatie e doar pe hartie. Totusi, cu mare parere de rau, instanta de apel a trebuit sa admita ca... in urma vizionarii probei video trebuie anulat procesul verbal. Adica, daca nu aveam filmarea care demonstra ca politistul minte, eram considerat vinovat. Nu poate exista justitie in tara asta cu asa judecatori.