avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Activitate clara24

Activitate clara24

Răspuns la discuția Cum poate fi dobandit accesul?
Sa inteleg ca pentru a avea acces intr-un spatiu comun al scarii e necesar un proces de vreo 5-6 ani? Adica primul care a pus lacat pe respectiva usa si-a asigurat o exclusivitate de 5-6 ani? :)
Nu poate exista si o alta posibila cale? Plangere la procuratura pentru obstructionarea unui drept comun? Faptul ca impiedici alti locatari sa aiba acces la un bun comun nu este o infractiune?! In fond nu e vorba de a decide o instanta daca bunul e sau nu comun. E direct vorba de aceasta obstructionare. Nu ma pricep. Dar cred ca trebuie sa existe si o alta cale decat 5-6 ani de proces.

Si legat de distrugere sa inteleg ca daca eu pe propria scara agat cate un lacat la fiecare firida electrica si impiedic astfel alti locatari sa isi schimbe siguranta de pe palier si vreau sa ii tin in intuneric sau pun lacat pe intrarea in subsol si in cazul unei probleme de instalatii nu permit nimanui accesul acolo intrucat e subsolul meu etc nu are nimeni voie sa sparga lacatul pe principiul ca ar fi distrugere si trebuie sa ma dea in judecata?! Pai asa as putea foarte bine sa declar ca intrarea de acces in bloc, care este tot comuna, este a mea si pun lacat pe ea. Si sa procedez la fel si cu punctul de acces pe terasa blocului. Care este diferenta intre firidele de la electrica de pe fiecare palier, chepengul de acces in subsolul blocului si spalatorul comun?

Nu ma "iau in bete" cu dumneavoastra, dar poate exista si o alta cale decat un proces stupid.

Sper.

Multumesc.
Buna ziua.
Dupa cum stiti la parterul fiecarei scari de bloc exista niste spatii comune (spalator, uscator etc). Tot dupa cum stiti pe fiecare scara sunt tot felul de vecini "gospodari" care au avut grija sa puna stapanire pe aceste spatii comune si le folosesc in acest moment ca spatii de depozitare.
In conditiile in care unui vecin i se solicita cheia de acces intr-un asemenea spatiu comun (folosit pentru depozitare) si el refuza sa permita accesul, care este solutia? Conducerea asociatiei nu doreste sa se implice fiind in relatii mai mult decat amiabile cu respectivul vecin.

A. Se sparge yala si se intra in acel spatiu comun, pe principiul ca acel spatiu este comun si nu are dreptul niciun locatar sa il inchida si sa impiedice accesul si altor vecini?! Daca nu ai dreptul sa pui stapanire pe un spatiu comun nu are cum sa se considere violarea dreptului de proprietate, nu?

B. Se actioneaza in instanta sau se depune plangere la politie?! Daca se pune problema de actionare in instanta se poate face fara un avocat angajat? Daca e vorba de politie ce temei legal se invoca/cum se procedeaza astfel incat reclamantul sa nu se trezeasca luat in ras?!

Va multumesc anticipat.
Eu nu cred ca daca nu are venituri este obligata sa plateasca. De unde?! Suntem intr-un stat comunist? Ai unde sa muncesti si nu vrei asa ca mergi la puscarie? Daca statul o obliga sa plateasca 600 lei pentru 30 bani e normal sa ii dea si loc de munca daca e sa gandim comunist. Ca nu e ca in asociatia de locatari unde te supui deciziei majoritatii.
Nu platesti contributia nu esti asigurat medical. E simplu. Esti pe cont propriu. Poate nu ai de unde sa platesti. Mori cu zile ca nu ai bani de medicamente. Dar nu esti obligat sa dai de unde nu ai. Cat de aberanta poate fi logica asta?!
Si chiar daca rationamentul asta e corect si legal, macar sa platesti pentru luna cand ai venit. Dar nu pentru un an. Nu pentru 5.
Inteleg ca asa este legea, dar nu toate legile din romania sunt corecte, toate avand ca scop jecmanirea cetatenilor. Si din cate am vazut si la tv orice lege are tot felul de "portite" si modalitati pentru a fi atacata. Trebuie sa existe una si in acest caz. Poate pentru ca e o decizie retroactiva, poate pentru ca i se impune o suma aberanta pentru un venit mult prea mic. Nu ma pricep. Tocmai de-asta am apelat la acest forum. Daca ea ar fi imprumutat acei 500 lei cuiva si persoana ii returna tot trebuie sa mai plateasca contributia? Este constitutional, legal, rational, de bun simt?! Sa platesti pentru un an in cazul unor venituri primite doar o singura data? Platesti impozit, contributie, la toata suma, nu numai la dobanda, dar cum sa platesti tot anul pentru o singura suma? In felul asta se poate trezi ca are de platit contributie tot restul vietii pentru ca a castigat la loto 30 lei si nu are serviciu.

Va rog, daca exista vreo modalitate de a rezolva aceasta situatie, sa ma indrumati. Chiar si daca ar plati contributie pentru luna in care a primit banii. Dar pentru un an intreg?! Si daca esti angajat si muncesti 3 luni platesti pentru alea 3 luni, nu pentru un an intreg. Cat de nesimtit poate fi acest stat roman...
Buna ziua. Va rog din suflet sa ma sfatuiti ce posibilitati am pentru a rezolva urmatoarea situatie:

Mama mea nu este nici angajata, nici somera si nici pensionara neavand inca varsta pentru pensie anticipata si nici nu isi gaseste un alt loc de munca asadar nu plateste nicio contributie la asigurari. Anul trecut a primit intr-un cont la banca suma de 500lei. Nu a ridicat-o imediat si banca i-a calculat o dobanba de 30 BANI. Acum a primit de la CNAS o instiintare prin care i se aduce la cunostinta ca anul trecut a realizat venituri din dobanzi si drept urmare trebuie sa achitate contributia pentru tot anul inclusiv penalitati, toate in cuantum de aproape 600 lei. La sfarsit am pus intreg continutul instiintarii.

Mi se pare aberant sa plateasca 600 lei pentru o dobanda de 30 BANI la o suma de 500 lei. E mai mult decat aberant. Suma pentru asigurari sociale este mai mare decat suma primita. Normal ar fi sa se plateasca procent/proportional cu veniturile obtinute, cele de 30 bani, nu?! Asa e si in alte tari si asa mi se pare si normal. Chiar si un impozit de 50% pentru PROFIT nu pentru suma incasata. In fond si in cazul unei afaceri platesti impozite pe profit nu pe sumele incasate si acele impozitie sunt procentuale nu sume fixe.
Castigi din dobanzi 100 milioane platesti un anumit impozit la ei. Castigi 30 bani platesti ca pentru 30 bani. Cum e posibil sa plateasca contributii pentru un an intreg cand ea a primit o singura data o suma de bani (nu ca plata pentru ceva ci ca ajutor tocmai pentru ca nu se descurca cu banii) ce a generat un profit de 30 bani. La coada i-a zis cineva ca decizia poate fi atacata in instanta pentru ca nu e legal sa se aplice retroactiv. Trebuia ca anul trecut sa depuna o declaratie din care sa reiasa dobanda de 30 bani si astfel nu ii mai calculau contributie la minimul pe economie? Nu inteleg cum se poate intampla asa ceva.

Va rog frumos sa-mi spuneti cum se poate proceda in acest moment?

1. Sa astepte acasa decizia de impunere din partea CNAS si apoi cu dovada de la banca vis-a-vis de dobanca incasata sa actioneze in instanta?
2. Sa duca dovada de la banca la CNAS si acolo ei ii vor recalcula contributia?

Dupa ce ca nu are bani si nu isi gaseste nimic de munca acum are si de platit 600 lei contributie pentru tot anul pentru o dobanca de 30bani la o suma de 500lei, primita o singura data intr-un an.Iar

Textul instiintarii este urmatorul:

In conformitate cu art. 215 alin (3) din Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, cu modificarile si completarile ulterioare, aveati obligatia de a depune la casa de asigurari de sanatate declaratii privind obligatiile de plata ce va revin fara de FOndul national unic de asigurari sociale de sanatate.
Va invitam ca in termen de 15 zile de la primirea prezentei, sa depuneti declaratiile, insotite de deciziile de impunere anuale emise de organele fiscale si procesele verbale de inspectie fiscala, dupa caz, pentru perioada - 2011, si sa justificati plata/neplata contributiei de asigurari sociale de sanatate pentru aceasta perioada.
Nedepunerea declaratiei/declaratiilor privind obligatiile fata de fond conduce la stabilirea din oficiu a contributiilor.
Aceasta instiintare va este comunicata in temeiul art. 83 alin (4) din Ordonanta Guveernului nr 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare si art. V din alin (2) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 125/2011 pentru modificarea si completarea Legii nr 571/2003 privind Codul fiscal.

Va multumesc anticipat pentru ajutor