avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Activitate ioanamorar17

Activitate ioanamorar17

Bună ziua! Am o întrebare legată HJ. Eu sunt una din acele persoane, omise din motive necunoscute încă, de pe liste. Săptămâna aceasta, la noi în școală se fac alte liste pentru un proces de mediere inițiat de sindicat pentru recuperarea HJ și a celor care nu au fost pe liste. Ghinionul meu, din nou, este că nu mă voi afla nici pe aceste liste, deoarece una din condiții este să fi fost membru de sindicat la data demarării procesului, ianuarie 2013. În acea perioadă eram în concediu crestere copil și nu am știut, până azi, că nu mai eram membru de sindicat, mi s-a spus că era datoria liderului de sindicat să mă informeze. Am fost membru de sindicat din ziua în care m-am angajat, sunt membru de sindicat în prezent, am cotizat timp de 11 ani, cu excepția acelor 2 ani în care nu am știut ,și nu pot beneficia de ajutorul sindicatului. Vă rog frumos să îmi spuneți dacă pot face ceva, cui mă pot adresa, pot da sindicatul în judecată pentru această crasă discriminare?
MUltumesc penru raspunsuri!:D
Multumesc pentru raspuns . Daca se poate sa-mi mai raspundeti la cateva intrebari:
1. Daca nu fac cerere concediu fara plata la angajatorul initial si nu anunt AJPIS sa nu mai plateasca contributia la sanatate ,si totusi semnez CIM in partea cealalta, ce mi se poate intampla?

2. Daca semnez CIM in partea cealalta pe 3 luni si fac cerere concediu fara plata la scoala pt 3 luni pot beneficia la expirarea acestor 3 luni de CCC in continuare pana implineste fetita 2 ani?( si a indemnizatiei aferente).

3. Daca fac cerere pt. concediu fara plata la scoala si semnez CIM la compania privata poate beneficia sotul meu de CCC in continuare?( si de idemnizatie ).
Multumesc frumos.
Buna ziua! Am si eu cateva nelamuriri. Sunt invatatoare titulara si in momentul de fata ma aflu in concediu crestere copil pana la doi ani. Incepand cu luna viitoare as vrea sa ma angajez la o firma privata ,dar as dori sa imi pastrez in continuare postul la scoala pana la expirarea concediului (in caz ca nu imi convine noul loc de munca). Se poate sa mi se suspende doar plata indemnizatiei si sa beneficiez in continuare de concediu? Multumesc!
Buna ziua! Am si eu o nelamurire. Sunt invatatoare si momentan ma aflu in concediu pentru ingrijire copil. Cererea de concediu am facut-o pentru doi ani, fetita avand acum 10 luni.Din cauza unor probleme m-am hotarat sa incep munca mai devreme, respectiv in luna iulie cand implineste fetita un an.Cand am fost sa-l anunt pe director de hotararea mea acesta mi-a spus ca nu se poate deoarece cererea a fost facuta pe doi ani si postul este dat vacant pentru inca un an.As vrea sa stiu daca:
1. Am dreptul sa ma intorc la munca atunci cand doresc indiferent pe ce perioada am facut cererea?
2. Beneficiez de stimulentul de insertie pana implineste fetita varsta de 2 ani?