avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Activitate dlhmarius

Activitate dlhmarius

Buna seara,

Am achizitionat pe 26 martie 2013 de la un operator de telefonie mobila un telefon care avea perioada de garantie 2 ani de la data achizitiei.
De la inceputul anului, telefonul respectiv a fost trimis in service pentru reparatii de 3 ori, de 2 ori s-au facut interventii asupra lui, iar ultima oara cei de la service mi-au comunicat ca defectul raportat de mine nu se reproduce la ei si nu au facut nimic.

Astazi cand m-am dus la ei sa trimit telefonul inapoi in service am fost instiintat ca perioada de garantie a expirat si ca zilele in care telefonul a fost in service nu se scad din cei 2 ani care au trecut.

Am cautat si eu pe internet si am gasit OG 21/1992 si legea 449/2008 actualizata 2012, dar in nici una din aceste 2 acte nu este stipulat clar ce se intampla cu perioada de garantie in caz de reparatii.

Stiti cumva daca sunt si alte legi/ ordonante care reglementeaza aceste aspecte?

Va multumesc,
Da. Cel din Canta
Buna seara,

Ma confront cu urmatoarea situatie.
In seara de joi 23 mai circulam cu autoturismul personal pe o strada din municipiul Iasi, afara fiind o ploaie torentiala. Drumul are, la un moment dat, un pasaj subteran in care la momentul respectiv era ceva apa si din nefericire am intrat cu masina in apa nedandu-mi seama cat de adanca era (estimez acum ca apa avea aproximativ 0.5m adancime) . La un moment dat mi s-a oprit motorul in mers. Nemaiputand sa pornesc masina am impins-o afara din apa si am dus-o la service-ul dealer-ului auto de unde am cumparat-o. In urma constatarii pe care au facut-o cei de acolo daunele sunt foarte severe. A intrat apa la motor si acesta a suferit defectiuni grave, fiind necesara inlocuirea completa a acestuia.

Mentionez ca in locul cu pricina nu este nici un panou/indicator sau orice altceva care ar putea avertiza soferii asupra pericolului de inundatie in caz de ploaie torentiala, iar la intrarea in tunel cand m-am intors in oras am vazut o masina de politie care oprea circulatia in zona respectiva.

Din pacate eu nu am poze cu masina in pasajul respectiv plin de apa, dar am 2 prieteni care m-au ajutat sa duc masina la dealer-ul auto in seara aceleasi zile tractandu-ma din locul cu pricina. Am discutat cu cei de la service daca se poate sa imi faca niste poze si sa imi dea un document de constatare din care se reiasa cauza defectiunii si acest lucru este posibil.

Intentia mea ar fi sa actionez in instanta pe administratorul drumului, primaria Iasi sau CNADNR, nu stiu exact cine este acesta, pentru recuperarea daunei.

C e ar trebui sa mai intreprind pentru a creste sansele de success intr-un asemenea demers?
Se poate reclama culpa administratorului drumului pentru starea acestuia in situatia data? (canalizarea nu mergea si nici nu era vreun avertisment pentru soferii care circula pe acolo).
Credeti ca ar fi sanse de castig in aceasta cauza?

Va multumesc,