avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Cu cine sa ma judec si ce sanse am?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Cu cine sa ma judec si ce sanse am?

Buna seara,

Ma confront cu urmatoarea situatie.
In seara de joi 23 mai circulam cu autoturismul personal pe o strada din municipiul Iasi, afara fiind o ploaie torentiala. Drumul are, la un moment dat, un pasaj subteran in care la momentul respectiv era ceva apa si din nefericire am intrat cu masina in apa nedandu-mi seama cat de adanca era (estimez acum ca apa avea aproximativ 0.5m adancime) . La un moment dat mi s-a oprit motorul in mers. Nemaiputand sa pornesc masina am impins-o afara din apa si am dus-o la service-ul dealer-ului auto de unde am cumparat-o. In urma constatarii pe care au facut-o cei de acolo daunele sunt foarte severe. A intrat apa la motor si acesta a suferit defectiuni grave, fiind necesara inlocuirea completa a acestuia.

Mentionez ca in locul cu pricina nu este nici un panou/indicator sau orice altceva care ar putea avertiza soferii asupra pericolului de inundatie in caz de ploaie torentiala, iar la intrarea in tunel cand m-am intors in oras am vazut o masina de politie care oprea circulatia in zona respectiva.

Din pacate eu nu am poze cu masina in pasajul respectiv plin de apa, dar am 2 prieteni care m-au ajutat sa duc masina la dealer-ul auto in seara aceleasi zile tractandu-ma din locul cu pricina. Am discutat cu cei de la service daca se poate sa imi faca niste poze si sa imi dea un document de constatare din care se reiasa cauza defectiunii si acest lucru este posibil.

Intentia mea ar fi sa actionez in instanta pe administratorul drumului, primaria Iasi sau CNADNR, nu stiu exact cine este acesta, pentru recuperarea daunei.

C e ar trebui sa mai intreprind pentru a creste sansele de success intr-un asemenea demers?
Se poate reclama culpa administratorului drumului pentru starea acestuia in situatia data? (canalizarea nu mergea si nici nu era vreun avertisment pentru soferii care circula pe acolo).
Credeti ca ar fi sanse de castig in aceasta cauza?

Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: dlhmarius , utilizator 08:53, 29 Mai 2013
Buna seara,


Hmm care pasaj ? Cel din Canta ? Acuma...legat de intentia dvs de a da in judecata primaria orasului Iasi, cred ca va duce la un esec.
Da. Cel din Canta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Land rover discovery - problema motor schimbat sebi80 sebi80 Buna ziua, Adresez aici o situatie cu care ma confrunt in ultimii doi ani vizavi de o masina si anume: In anul 2019 am achizitionat in sistem leasing ... (vezi toată discuția)
Dacia logan ii inundata de prima ploaie Gaby98 Gaby98 Am achizitionat in data de 12.07.2013 o masina Dacia Logan II, in valoare de 10140 euro, cu o garantie de 5 ani acordata de producator, plata cash. In data de ... (vezi toată discuția)
Buna seara,in urma cu o luna am cumpărat o mașina de la un ... bocanceag@gmail.com bocanceag@gmail.com Buna seara,in urma cu o luna am cumpărat o mașina de la un dealer auto,dupa 1 luna de zile mașina s-a defectat,de vina ar fi motorul, piston topit,bucati ... (vezi toată discuția)