avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Prelungire garantie in caz de reparatii?
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Prelungire garantie in caz de reparatii?

Buna seara,

Am achizitionat pe 26 martie 2013 de la un operator de telefonie mobila un telefon care avea perioada de garantie 2 ani de la data achizitiei.
De la inceputul anului, telefonul respectiv a fost trimis in service pentru reparatii de 3 ori, de 2 ori s-au facut interventii asupra lui, iar ultima oara cei de la service mi-au comunicat ca defectul raportat de mine nu se reproduce la ei si nu au facut nimic.

Astazi cand m-am dus la ei sa trimit telefonul inapoi in service am fost instiintat ca perioada de garantie a expirat si ca zilele in care telefonul a fost in service nu se scad din cei 2 ani care au trecut.

Am cautat si eu pe internet si am gasit OG 21/1992 si legea 449/2008 actualizata 2012, dar in nici una din aceste 2 acte nu este stipulat clar ce se intampla cu perioada de garantie in caz de reparatii.

Stiti cumva daca sunt si alte legi/ ordonante care reglementeaza aceste aspecte?

Va multumesc,

Alte discuții în legătură

Protectia consumatorului ContSters89491 ContSters89491 imi zice si mie cineva care este termenul de reparatie a bunului aflat in garantie..nu termenul de 2 ani..ci in cat timp sunt obligati sa il repare..de la ... (vezi toată discuția)
Termen garantie inlocuire produs art1580 art1580 Va rog sa ma ajutati cu o problema legata de prelungirea termenului de garantie. Am achizitionat un telefon mobil de la o companie de telefonie mobila. Dupa ce ... (vezi toată discuția)
Garantie telefon mobil Myhai007 Myhai007 Buna ziua, Am trimis un telefon la garantie acesta neavand program publicu a trebuit sa il duc la firma X. Telefonul avea mai multe probleme: nu se auzea cand ... (vezi toată discuția)