avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Termen garantie inlocuire produs
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Termen garantie inlocuire produs

Va rog sa ma ajutati cu o problema legata de prelungirea termenului de garantie. Am achizitionat un telefon mobil de la o companie de telefonie mobila. Dupa ce am ajuns cu telefonul de 3 ori la service in primele 6 luni de la achizitie, service-ul a decis sa mi se inlocuiasaca telefonul. Vreau sa va intreb daca telefonul pe care il voi primi trebuie sau nu sa fie nou si care va fi perioada lui de garantie? ( Continua doar pana la expirarea termenului de garantie al telefonului anterior sau este de 2 ani din momentul in care preiau noul telefon spre folosire).Unde pot citi prevederile legale care stabilesc aceste lucruri? Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 7 August 2014
art1580, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 18:59, 7 August 2014
Legea 449/2003.
Va multumesc. Cum pot interpreta prevederile acestei legi la situatia mea?
In Legea 449/2003 scrie legat de termenul de garantie:
Art. 16
Raspunderea vanzatorului, conform prevederilor art. 9-14, este angajata daca lipsa de conformitate apare intr-un termen de 2 ani, calculat de la livrarea produsului.

Atat, nu scrie despre garantia produselor schimbate iar interpretarea este ca la inlocuirea produsului nu incepe un nou termen de garantie. Unele firme ofera prelungrea garantiei cu perioada cat produsul a stat in service insa o fac pentru ca vor sa isi atraga sau sa isi fidelizeze clientii, nu ca ar fi obligate.

Pana in 2008 scria in Ord. 21/1992:
Produsele de folosinţă îndelungată care înlocuiesc produsele defecte în cadrul termenului de garanţie vor beneficia de un nou termen de garanţie, care curge de la data preschimbării produsului.
OUG 174/2008 a eliminat acest paragraf.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantie produs inlocuit ContSters14496 ContSters14496 Ma plimb prin legislatie, si cand am senzatia ca am prins adevarul de picior, constat ca actul normativ fie e abrogat, fie nu mai contine prevederea ... (vezi toată discuția)
Termenul de garantie al noului produs, inlocuit in termen de garantie uzoni istvan uzoni istvan Reritor la acest subiect, mai de mult am citit urmatorul raspuns: [i]\\"Intr-adevar, varianta veche a OG nr. 21/1992 prevedea la art. 14 urmatoarele: (3) ... (vezi toată discuția)
Garantia unui produs schimbat Eduard Ciprian Slai Eduard Ciprian Slai Ieri, la [editat] mi-au schimbat un monitor in garantie. Cel vechi mai avea 7 zile garantie. Cel nou preia garantia celui vechi, deci va avea 7 zile garantie, ... (vezi toată discuția)