avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 232 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Termenul de garantie al noului produs, inlocuit in ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Termenul de garantie al noului produs, inlocuit in termen de garantie

Reritor la acest subiect, mai de mult am citit urmatorul raspuns:
"Intr-adevar, varianta veche a OG nr. 21/1992 prevedea la art. 14 urmatoarele: (3) "Produsele de folosinţă îndelungată care înlocuiesc produsele defecte în cadrul termenului de garanţie vor beneficia de un nou termen de garanţie, care curge de la data preschimbării produsului".
Ulterior modificarilor suferite prin OUG nr. 174/2008, aceasta prevedere a disparut.
In aceste conditii, pentru situatiile precum cea a dumneavoastra, consider ca este relevant art. 16 din Legea nr. 449/2003: " Raspunderea vanzatorului, conform prevederilor art. 9-14, este angajata daca lipsa de conformitate apare intr-un termen de 2 ani, calculat de la livrarea produsului".
Fiind vorba de un nou produs si o noua data de livrare, rezulta ca produsul nou are propriul termen de garantie."

O asemea situatie mi s-a ivit, insa din nou acum cu o baterie auto si m-am adresat la protectia consumatorilor, de unde am primit un raspuns total contradictoriu!
Iata:"În cazul înlocuirii produsului cu un alt produs, pentru aceasta din urmă NU curge un nou termen de garanţie, ci se continuă termenul de garanţie rămasă până la expirarea perioadei pentru care produsul înlocuit avea garanţie.
Curgerea unui termen de garanţie pentru produsele înlocuite în cqadrul termenului de garanţie nu este specificat de legislaţia în domeniu (Legea nr.449/2003 şi O.G nr.21/1992"

Poate oferi cineva un raspuns lamuritor? Multumesc.

Alte discuții în legătură

Garantie produs inlocuit ContSters14496 ContSters14496 Ma plimb prin legislatie, si cand am senzatia ca am prins adevarul de picior, constat ca actul normativ fie e abrogat, fie nu mai contine prevederea ... (vezi toată discuția)
Termen garantie inlocuire produs art1580 art1580 Va rog sa ma ajutati cu o problema legata de prelungirea termenului de garantie. Am achizitionat un telefon mobil de la o companie de telefonie mobila. Dupa ce ... (vezi toată discuția)
Defectare produs in termenul de garantie  Loredana Puscasu Loredana Puscasu Am cumparat o baterie auto care avea ca termen de garantie 2 ani, garantia expira in ianuarie 2015. Acum o saptamana bateria s-a defectat, am mers cu ea la ... (vezi toată discuția)