avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 232 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... garantie produs inlocuit
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

garantie produs inlocuit

Ma plimb prin legislatie, si cand am senzatia ca am prins adevarul de picior, constat ca actul normativ fie e abrogat, fie nu mai contine prevederea respectiva.

Eu stiam ca produsul cu folosinta indelungata - in acest caz o saltea - la inlocuire, va primi o noua garantie care va incepe sa curga de la data inlocuirii produsului. H.G. 394/1995 a fost abrogata prin legea 449/2003, art. 15 era cel ce ma interesa.. Ordonanta Guvernului ne.21/1992, in forma actualizata, nu mai contine aceasta prevedere. Pana la urma ce se intampla cu produsul care inlocuieste pe cel uzat/deteriorat? Nu mai primeste o garantie noua?...
Cel mai recent răspuns: ContSters14496 , utilizator 19:06, 31 August 2009
Normal că noul produs va avea un termen de garanţie.Ord. 21 cu modificări prevede termenul de garanţie la mai multe articole.
Intr-adevar, varianta veche a OG nr. 21/1992 prevedea la art. 14 urmatoarele: (3) "Produsele de folosinţă îndelungată care înlocuiesc produsele defecte în cadrul termenului de garanţie vor beneficia de un nou termen de garanţie, care curge de la data preschimbării produsului".
Ulterior modificarilor suferite prin OUG nr. 174/2008, aceasta prevedere a disparut.
In aceste conditii, pentru situatiile precum cea a dumneavoastra, consider ca este relevant art. 16 din Legea nr. 449/2003: " Raspunderea vanzatorului, conform prevederilor art. 9-14, este angajata daca lipsa de conformitate apare intr-un termen de 2 ani, calculat de la livrarea produsului".
Fiind vorba de un nou produs si o noua data de livrare, rezulta ca produsul nou are propriul termen de garantie.
raduallan a scris:

Intr-adevar, varianta veche a OG nr. 21/1992 prevedea la art. 14 urmatoarele: (3) "Produsele de folosinţă îndelungată care înlocuiesc produsele defecte în cadrul termenului de garanţie vor beneficia de un nou termen de garanţie, care curge de la data preschimbării produsului".
Ulterior modificarilor suferite prin OUG nr. 174/2008, aceasta prevedere a disparut.
In aceste conditii, pentru situatiile precum cea a dumneavoastra, consider ca este relevant art. 16 din Legea nr. 449/2003: " Raspunderea vanzatorului, conform prevederilor art. 9-14, este angajata daca lipsa de conformitate apare intr-un termen de 2 ani, calculat de la livrarea produsului".
Fiind vorba de un nou produs si o noua data de livrare, rezulta ca produsul nou are propriul termen de garantie.

Va multumesc pentru lamuriri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termenul de garantie al noului produs, inlocuit in termen de garantie uzoni istvan uzoni istvan Reritor la acest subiect, mai de mult am citit urmatorul raspuns: [i]\\"Intr-adevar, varianta veche a OG nr. 21/1992 prevedea la art. 14 urmatoarele: (3) ... (vezi toată discuția)
Termen garantie inlocuire produs art1580 art1580 Va rog sa ma ajutati cu o problema legata de prelungirea termenului de garantie. Am achizitionat un telefon mobil de la o companie de telefonie mobila. Dupa ce ... (vezi toată discuția)
Garantia unui produs schimbat Eduard Ciprian Slai Eduard Ciprian Slai Ieri, la [editat] mi-au schimbat un monitor in garantie. Cel vechi mai avea 7 zile garantie. Cel nou preia garantia celui vechi, deci va avea 7 zile garantie, ... (vezi toată discuția)