avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Garantia unui produs schimbat
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Garantia unui produs schimbat

Ieri, la [editat] mi-au schimbat un monitor in garantie. Cel vechi mai avea 7 zile garantie. Cel nou preia garantia celui vechi, deci va avea 7 zile garantie, sau ar fi trebuit sa primesc un nou certificat de garantie, pentru garantia lui normala? In acest al doilea caz, ce lege prevede acest caz? Ca sa stiu, sa ma duc peste vanzator.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Septembrie 2011
Alin Popescu, administrator
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 15:04, 28 Februarie 2012
V-a fost schimbat un produs garantat pt ca nu a putut fi reparat. Nu beneficiati de o noua garantie pt ca nu ati cumparat un produs nou, ci doar ati beneficiat de garantia celui vechi. Daca cel nou se strica a 8-a zi, ghinion, nu aveti garantie, dupa cum s-ar fi intamplat si daca produsul vechi s-ar fi defectat dupa expirarea perioadei de garantie
Desi mai exista cazuri in care firmele schimba produsul si acorda din nou garantie de 2 ani. Dar aceasta este o exceptie, este un serviciu benevol al firmei si se acorda doar pentru produsele care se schimba in primul an dupa achizitionare.
Altfel ramane garantia obisnuita de 2 ani de la cumpararea produsului.
Gresit !!!
Produsul beneficiaza de o noua garantie
@fireman_mil
Va rog sa nu mai faceti afirmatii neargumentate.

Acest articol nu mai exista in legislatia protectiei consumatorului:
"Produsele de folosinţă îndelungată care înlocuiesc produsele defecte în cadrul termenului de garanţie vor beneficia de un nou termen de garanţie, care curge de la data preschimbării produsului".

In Legea 449/2003 scrie doar atat:
Art. 16
" Raspunderea vanzatorului, conform prevederilor art. 9-14, este angajata daca lipsa de conformitate apare intr-un termen de 2 ani, calculat de la livrarea produsului".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantie produs inlocuit ContSters14496 ContSters14496 Ma plimb prin legislatie, si cand am senzatia ca am prins adevarul de picior, constat ca actul normativ fie e abrogat, fie nu mai contine prevederea ... (vezi toată discuția)
Termenul de garantie al noului produs, inlocuit in termen de garantie uzoni istvan uzoni istvan Reritor la acest subiect, mai de mult am citit urmatorul raspuns: [i]\\"Intr-adevar, varianta veche a OG nr. 21/1992 prevedea la art. 14 urmatoarele: (3) ... (vezi toată discuția)
Termen garantie inlocuire produs art1580 art1580 Va rog sa ma ajutati cu o problema legata de prelungirea termenului de garantie. Am achizitionat un telefon mobil de la o companie de telefonie mobila. Dupa ce ... (vezi toată discuția)