avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Activitate manuelaela

Activitate manuelaela

ca sa existe o singura persoana care sa detina cheia de la subsolul tehnic acea persoana ar trebui sa stea mereu acasa.
am vorbit cu administratorul si cheia se afla la presedintele de scara dar care de cate ori am fost la dansul nu este acasa.
de o luna de zile incerc sa-mi schimb sifonul de pardoseala din baie. nu am reusit inca ptr ca d-nul presedinte in week-end nu este acasa ca sa-mi poata da cheia si nici nu o lasa unei alte persoane.
o a 2-a cheie nu exista.
vi se pare normal?
daca in timpul in care d-nul presedinte de scara nu este acasa si se sparge o teava la un vecin de deasupra mea ce se intampla? asteptam sa vina dansul acasa cand o veni peste o ora, o zi, o luna ca sa opreasca apa?
din pacate nu stiu daca blocul a fost prevazut cu boxe din constructie. eu abia m-am mutat acolo. in actul meu de vanzare nu am trecuta nicio boxa. nu stiu cum este si in actul celorlalti locatari.
daca vecinul de deasupra ma inunda si nu este acasa eu ce fac astept pana vine el? nu e noemal sa am si eu acces la subsol si sa inchid coloana ca sa nu-mi distrug apartamentul?
Buna ziua,
Am rugamintea sa ma ajutati cu un sfat legat de urmatoarea problema.
Sunt proprietara unui apartament la parterul unui bloc cu 4 etaje.
In subsolul tehnic al blocului exista boxe mai mult sau mai putin legal constituite.
Apartamentul a fost cumparat in urma cu un an si nici pana in prezent nu am reusit sa am acces la subsolul blocului, fiind instalata o usa metalica la care nu au acces decat anumite persoane care bineinteles au si boxe improvizate acolo. Am incercat sa aflu de unde pot face rost de o cheie si toata lumea da din umeri. Enigma totala.
Ca sa nu mai spun ca in acele boxe sunt depozitate materiale inflamabile precum anvelope auto, vopsele, botoaie de plastic, etc.
Sunt indreptatita prin cota mea indiviza prezenta in contractul de vanzare-cumparare sa am acces la subsolul blocului?
Doresc acces deoarece sunt cea mai dispusa la inundatii locuind la parter, dorind astfel sa pot inchide rapid robinetii de apa pentru a-mi proteja proprietatea.
Carei institutii trebuie sa ma adresez pentru rezolvarea problemei?
Deasemenea va rog daca se poate sa imi precizati si articolele de lege la care pot face referire deoarece doresc sa le fac si o solicitare scrisa.
Răspuns la discuția Partaj pe datorii
va multumesc ptr raspuns. dovezi ca banii mei s-au dus la copil am. am pastrat chitantele. atunci n-ar trebui sa-mi fac probleme, nu?
imobilul nu este bun comun. este doar al sotului.
se schimba datele problemei? ma poate obliga sa-i platesc datoriile?
este posibil sa ma puna sa platesc niste datorii care s-au acumulat din cauza lui? este posibil sa platesc aceste datorii desi eu am adus bani in casa care s-au cheltuit ptr copil?
obligatia lui care este?
buna ziua,

locuiesc cu sotul si cu fetita noastra in apartamentul sotului.
de cand am nascut fetita am stabilit ca eu din indemnizatia pe care o primesc de la stat sa-i cumpar copilului tot ce-i trebuie iar el din salariu sa achite datoriile (intretinere, lumina, etc).
toate bune si frumoase pana anul trecut cand sotul nu am mai dorit sa plateasca intretinerea in urma unei dispute avute cu administratorul blocului.
la intretinere s-a adunat o suma maricica si acum riscam sa fin dati in judecata de catre asociatia blocului.
neavand bani sa plateasca sotul imi cere sa platesc eu, urmand ca eu sa achit si cheltuielile copilului si datoriile acumulate.
descutiile au degenerat si suntem in prag de divort. iar mai nou ma ameninta ca va cere in instanta sa se faca un partaj pe datorii. este posibil asa ceva?