locuiesc cu sotul si cu fetita noastra in apartamentul sotului.
de cand am nascut fetita am stabilit ca eu din indemnizatia pe care o primesc de la stat sa-i cumpar copilului tot ce-i trebuie iar el din salariu sa achite datoriile (intretinere, lumina, etc).
toate bune si frumoase pana anul trecut cand sotul nu am mai dorit sa plateasca intretinerea in urma unei dispute avute cu administratorul blocului.
la intretinere s-a adunat o suma maricica si acum riscam sa fin dati in judecata de catre asociatia blocului.
neavand bani sa plateasca sotul imi cere sa platesc eu, urmand ca eu sa achit si cheltuielile copilului si datoriile acumulate.
descutiile au degenerat si suntem in prag de divort. iar mai nou ma ameninta ca va cere in instanta sa se faca un partaj pe datorii. este posibil asa ceva?
Partajul de bunuri comune poate cuprinde pe langa activ- respectiv bunurile achizitionate impreuna de soti si pasivul- adica datoriile comune urmand ca instanta de judecata sa imparta atat realizarile dvs. cat si datoriile.
succes.
av.M.Hornea
este posibil sa ma puna sa platesc niste datorii care s-au acumulat din cauza lui? este posibil sa platesc aceste datorii desi eu am adus bani in casa care s-au cheltuit ptr copil?
obligatia lui care este?
Acestea sunt afirmatii pe care le veti dovedi in cazul unui proces de partaj. Intr-o casatorie insa, se impart atat cheltuielile cat si beneficiile.Daca imobilul este bun comun atunci tot ce priveste acest imobil se va imparti in cote egale...si imobilul si datoriile acestuia.Obligatia lui de sot si tata se pare insa ca si-a uitat-o demult.Mult succes va doresc.
av.M.Hornea
Din ce ziceti, nu aveti ce partaja.
Administratia va actiona in judecata proprietarul pt plata datoriilor, apoi daca sotul va aprecia de cuviinta se va indrepta impotriva dvs in instanta , dupa ce va plati aceste datorii. Va puteti apara atunci ca ati contribuit cu bani la intretinerea familiei, la satisfacerea nevoilor copilului , iar el nu contribuia cu nimic .
Partaj divort
P.Catalin
Buna ziua in urma partajului, instanta a decis ca sotia trb sa achite 50% din val. imobilului catre sot(20000 euro), insa sotul in perioada in care a stat in ... (vezi toată discuția)
Divort
ionela18
BUNA ZIUA.
Eu si sotul meu am decis de comun acord sa divortam dupa 8 ani de casnicie, am ajuns la concluzia ca nu mai putem sa stam impreuna. Noi locuim ... (vezi toată discuția)