avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Fiul meu a divortat acum 2 ani dupa ce a aflat ca ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Fiul meu a divortat acum 2 ani dupa ce a aflat ca sotia a avut ...

Fiul meu a divortat acum 2 ani dupa ce a aflat ca sotia a avut o relatie cu un prieten a lui timp de 2 ani. (fiul meu e navigator) si au o fetita de 10 ani. Au fost casatoriti 8 ani. Fiul meu a avut un apartament dobandit inaintea casatoriei si o masina luata dupa casatorie. Impreuna a mai cumparat un apartament , dar a fost achitat de fiul meu dupa incheierea divortului (prin notar), Ea nu a muncit niciodata si nici in momentul acesta nu munceste, traieste din banii de pensie alimentara (2000/luna). Putea munci si copilul sa fie ingrijit de mine sau mama ei , ambele fiind pensionare. Nu a vrut sa munceasca, are studii, dar a zis ca e datoria sotului sa o intretina. Practic frusteaza copilul de banii care i se cuvin lui. Copilului i-a cumparat pe linga cei 2000 lei tot ce avea nevoie, Laptop, telefon performant, ii plateste abonamentul la telefon, haine, cand este acasa ia fetita la el si ii cumpara ce are nevoie. Masina a ramas la ea, i-a lasat masina pentru copil. Ea s-a mutat in apartamentul fiului meu dotat modern cu toate utilitatile, dobandit inaintea casatoriei si el sta in celalalt. Vrea pe langa masina si unul din apartamente. Masina oricum i-o lasa. La cat are dreptul la partaj, avand in vedere ca masina a ramas la ea, nu munceste nici acum , traieste din banii copilului, si sta in apartamentul dobandit de fiul meu inaintea casatoriei. Divortul a avut loc din cauza adulterului ei cu prietenul fiului meu. Fiul meu vrea sa treaca apartamentul pe numele copilului, nu vrea ca sa treaca apartamentul pe numele ei de frica sa nu-l vanda dupa aceea. Cum se face partajul in acest caz?
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Septembrie 2022
Micu Mioara, utilizator
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 17:01, 4 Septembrie 2022
Apartamentul avut dinaintea căsătoriei nu intră la partaj pentru că e bun propriu al fiului dvs,

Doar bunurile dobândite în perioada căsătoriei intră la partaj.
Bunurile proprii nu se împart prin partaj.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Septembrie 2022
Dapix, utilizator
Nu-i o decizie înțeleaptă să doneze copilului imobilul. Copilul e minor, tot mama în calitate de tutore va administra casa copilului, și chiar în interesul copilului poate vinde imobilul.

Bine ar fi să facă partaj pe bunurile dobândite pe timpul căsătoriei. Prezumția de împărțire pornește de la procentul 50/50%.

Proprietățile lui, să le păstreze încontinuare pe numele lui, așa ar fi o decizie înțeleaptă.
Să donezi bunurile copiilor minori nu-i o decizie înțeleaptă.

Ea în calitate de soție, are dreptul la partajarea bunurilor dobândite pe timpul căsătoriei.

Dacă nu se înțeleg la împărțirea bunurilor, pot apela la instanța de judecată, să facă judecatorul împărțirea.

Dacă vrea sa-i dea un procent mai mic din bunurile comune pentru ca ea n-a avut salariu, de ex 40%, sau 30°%, trebuie să se judece si să decidă judecatorul cum împarte bunurile.
Ultima modificare: Duminică, 4 Septembrie 2022
Dapix, utilizator
Masina e bun comun la fel si ap cumparat dupa casatorie. Cum poate dovedi ca a contribuit cu cea mai mare parte la achizitionarea ap poate cere casa si pt sulta ce i-ar datora-o sa ii lase masina.
Nu are de ce sa treaca casa pe numele copilului, e singurul mostenitor. Copilul poate sta in casa aia si fara sa o aiba pe nume.
Sa ceara schimbarea in ce priveste intretinerea, sa se faca in natura.
Sa dovedeasca ca ea nu are venituri si se intretine si ea din acea suma ( nu stiu cum e posibil). Sa depuna divezi ca tot el cumpara cele necesare pt copil.
Ar trebui sa vb cu un avocat.

Ultima modificare: Duminică, 4 Septembrie 2022
gi-jane2, moderator
Fiul dvs are o situatie financiara care i permite angajarea unui avocat.Cred ca probleme va faceti dvs si mai putin el...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partajul parintilor si situatia copilului major danube_daughter danube_daughter Buna ziua, Vorbesc in numele prietenului meu, care se afla intr-o situatie familial delicata si ar dori un sfat de la dumneavoastra in legatura cu divortul ... (vezi toată discuția)
Nu imi cunosc drepturile mele ca sotie in mariaj ! jewelled jewelled Sunt casatorita din 2002 cu tatal fiicei mele dar locuim impreuna din 1996. Casa este achizitionata de sotul meu inainte de casatoria cu mine (in mariajul sau ... (vezi toată discuția)
Care este diferenta intre un act de donatie si un contract de vanzare cumparare vreau ca mama mea sa treaca apartamentul pe numele meu. am inteles ca sunt mai multe versiuni printre care donatie si vanzare cumparare. apartamentul fiind al ... (vezi toată discuția)