avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nu imi cunosc drepturile mele ca sotie in mariaj !
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nu imi cunosc drepturile mele ca sotie in mariaj !

Sunt casatorita din 2002 cu tatal fiicei mele dar locuim impreuna din 1996. Casa este achizitionata de sotul meu inainte de casatoria cu mine (in mariajul sau anterior). Avem o fiica in varsta de 11 ani. Relatia nu mai merge de multi ani, din pacate, si doresc sa aflu daca dupa divort am dreptul sa raman in apartament pentru a-mi creste si educa copilul. De cand locuim impreuna, am facut o multime de investitii, cu ajutorul creditelor. Masina este cumparata in timpul casatoriei, dar este trecuta pe numele sotului.
Ce drepturi am eu ca sotie ? Pot solicita casatorita fiind , pensie alimentara pentru intretinerea copilului nostru, in conditiile in care in ultimele luni refuza sa se mai implice financiar ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cabinet de Avocat Todorese Doina , Avocat 19:57, 18 Septembrie 2008
bunurile dobandite in timpul casatoriei sunt bunuri comune ale ambilor soti, indiferent de numele cui este trecut pe documente.
casatorita fiind nu beneficiati de pensie alimentara.
referitor la apartament e mai dificil...daca sotul e de acord sa va lase sa locuiti acolo..............
:(( Du-te pana la Barou sau la Judecatorie si consulta un avocat, .. Nu poti trai la nesfarsit in necunoasterea legii si drepturilor tale. Sfaturile juridice iti vor fi acordate in functie de ceea ce doresti Daca vrei sa pui capat abuzului de folosinta exclusiva a bunurilor comune este o problema si exista raspunsuri clare. Daca vrei sa divortezi, sunt alte solutii. Daca vrei sa partajezi bunurile comune este altceva!, Totul depinde de ce vrei tu sa faci. Nu se pot acorda consultatii decat punctuale , nu asa la general cum soliciti consultatii pe forum-uri. Este viata ta si nu poti sa iti lasi deciziile in voia sortii si sa traiesti in intuneric si necunoasterea drepturilor tale..:stunned:
Toate bunurile dobandite dupa incheierea casatoriei, sunt bunuri comune si in eventualitatea unui divort se vor imparti. Imobilul este bun personal al sotului, dobandit inainte de casatoria cu dvs, astfel ca numai de domnia sa depinde daca va va permite sa locuiti dupa divort acolo sau nu. Investitiile facute prin credite: aici este mai dificil, trebuie sa dovediti exact si puteti solicita doar suma cu care ati contribuit de-a lungul anilor. La divort aveti posibilitatea sa solicitati pe langa incredintarea minorei si pensie alimentara pentru aceasta, care se va acorda in cuantum de 25% din veniturile sotului.
Ultima modificare: Joi, 11 Septembrie 2008
ContSters54829, utilizator
Intrucat sotul meu si tatal fiicei mele nu se mai implica financiar de ceva timp, exista o solutie legala, pentru a-l obliga sa contribuie financiar la cresterea si educarea copilului nostru, fara a introduce actiune de divort ? Prin divort i-as crea mari suferinte fiicei mele si chiar ruperea de tatal ei. Eu la randul meu provin dintr-o familie divortata si absenta unuia dintre parinti si-a pus amprenta asupra copilariei mele. Nu vreau ca si copilul meu sa treaca prin aceasta trauma sufleteasca !
Solutia cea mai buna este impacarea.Este simplu si eficient.
Daca ambi parinti va ganditi la binele copilului vostru, cedati fiecare din orgoliu si incapatanare, maturizati-va si cautati binele copilului, nu al vostru.
Succes !

Alte discuții în legătură

Situatie divort, familie cu un copil minor Lee76 Lee76 M-ati putea directiona va rog catre documente relevante pentru procedura de divort? Avand in vedere ca eu si sotul meu avem impreuna si un copil minor, ... (vezi toată discuția)
Drepturile copilului minor sau major in cazul divortului parintilor inger_parasit inger_parasit Buna ziua, As vrea sa stiu care sunt drepturile unui copil minor sau major daca cei doi parinti se despart pe motiv ca nu se mai inteleg ? ( dupa 20 ani de ... (vezi toată discuția)
Acte divort ContSters325125 ContSters325125 buna ziua. Ce acte trebuiesc pt un divort cu minori? la judecatorie sau la notar. (vezi toată discuția)