avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

BUNA ZIUA.

Eu si sotul meu am decis de comun acord sa divortam dupa 8 ani de casnicie, am ajuns la concluzia ca nu mai putem sa stam impreuna. Noi locuim in apartamentul sotului care este dat de catre socrii mei lui cu certificat de intretinere inainte de casatorie. In perioada casatoriei noi am renovat apartamentul am fucut si rate la banca ca sa avem un apartament frumos. Rog pe cineva daca poate sa-mi spuna daca eu primesc vreo despagubire ca am bagat banii in acel apartament, salarul meu fiind mai mare decat al sotului.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters84518 , utilizator 17:16, 8 Iunie 2010
Urmare procesului de partaj puteti cere sa se imparta contravaloarea imbunatatirilor facute apartamentului, ce i-au adus acestuia un spor de valoare. Va trebui sa dovediti cu ratele de la banca si cu statele de plata ce salariu aveati si dvs. si aveti sanse.
Sfatul meu este sa luati toate actele avute si sa consultati un avocat.
Mult succes.
av.M.Hornea
buna ziua
ca sa primiti o cota parte din valoarea inbunatatirilor facute in aparatamentul socrilor trebuie sa dovediti cu acte suma investita si contibuitia dvs ,dar pentru asta luati inscrisurile si consutati un avocat
bafta
av daniela
buna ziua.
puteti invoca doar un drept de creanta in ceea ce priveste imbunatatirile efectuate la imobil .
Din punctil meu de vedere aveti la indemana doua variante.
Fie un partaj amiabil in care sotul dvs sa va acorde o anumita suma de bani corespunzatoare dreptului dvs de creanta dobandit prin efectuarea imbunatatirilor la apartament.
Fie un partaj judiciar i n care suma pe care urmeaza sa o primiti va fi stabilita de instanta pe baza unei expertize tehnice imobiliare.
Adica un expert numit de instanta la solicitarea dvs se va deplasa la locatia apartamentului si va constata personal imbunatatirile aduse. Dvs va trebui sa probati aceste imbunatatiri prin inscrisuri (facturi, chitante, etc). Aveti de asemenea posibilitatea sa dovediti plusul de valoare adus apartamentului prin martori (vecini, rude) care sa confirme modernizarea si lucrarile efectuate sau prin interogatoriul sotului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce drept am din casa sotiei unde am investit aproape numai eu? mrt mrt Buna ziua De cateva zile sotiei mele i s a pus pata pe mine sa parasesc domiciliul fara vreun motiv intemeiat. Cand ne am cunoscut ea de abia cumparase ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.as vrea sa stiu daca in cazul divortului dupa o casnicie ... andrei nou andrei nou buna ziua.as vrea sa stiu daca in cazul divortului dupa o casnicie de 20 de ani,am dreptul la jumatate din apartamentul care a fost cumparat de partener ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort! gyna60 gyna60 Va rog cu un raspuns in urmatoarea situatie....fostul sot a introdus actiunea de partaj avand ca subiect locuinta ap de 3 camere si o garsoniera(de fapt cred ... (vezi toată discuția)