avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... PARTAJ DUPA DIVORT!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

PARTAJ DUPA DIVORT!

Va rog cu un raspuns in urmatoarea situatie....fostul sot a introdus actiunea de partaj avand ca subiect locuinta ap de 3 camere si o garsoniera(de fapt cred ca el doreste aceea garsoniera)..care este de fapt un spatiu comercial fosta gars la parter de bloc si inchiriata de 4 ani la o srl..credeti ca daca eu incerc sa rastorn aceasta situatie.. cum ca aceasta garsoniera nu este de fapt simpla gars...am vreun castig de cauza?Acolo au fost investiti ff..multi bani si munca!(am avut acolo ,noi ,un magazin alimentar)Evaluatorul ,va tine cont de acest lucru?multumesc!!!!!!!!!
Cel mai recent răspuns: gyna60 , utilizator 12:06, 4 Septembrie 2009
La partaj se va tine seama de valorile de piata ale imobilelor si de contributia fiecarui sot la achizitionarea si modernizarea lor.
Daca reusiti sa va intelegeti cu fostul sot cu privire la impartirea bunurilor, puteti incheia o tranzactie in sensul ca puteti solicita atribuirea catre dvs. a apartamentului si atribuirea catre fostul sot a garsonierei daca apreciati ca sumele privind achizitionarea/modernizarea/administrarea imobilelor sunt aproximativ egale.
Totusi, nu inteleg daca sotul va cedeaza apartamentul cu 3 camere in schimbul acelei garsonere ....nu este bine?
Buna ziua!Am si eu o intrebare :daca, ca si bun comun supus la partaj este o casa defapt un etaj al unei case si care nici macar nu e pe numele sotilor(pe al socrilor,parinii ei)doar din facturi poate rezulta ca sotii au cumparat toate materialele necesare construirii etajului+ca impreuna sotii au facut credit pentru a acoperii chelturielile pe materiale ..........cum se poate impartii acea casa intre soti? ?Mentionez ca sunt 2 copii minori la mijloc.:(
Multumesc mult.:ban:
Ultima modificare: Joi, 3 Septembrie 2009
Ramona24, utilizator
Sotii care au efectuat constructia nu sunt proprietari ai imobilului, deci nu vor "imparti imobilul" ci vor avea un drept de creanta asupra respectivului imobil.
Dreptul de creanta impotriva "socrilor proprietari" posibil sa fie prescris daca nu a fost solicitat in termenul general de prescriptie, respectiv 3 ani de la data efectuarii constructiei...
Se poate incerca constatarea unui drept de retentie (folosinta) a imobilului pana cand socrii vor despagubi "sotii" sau dupa caz partile care au contribuit la "modernizarea/reamenajarea/construirii" respectivei parti din imobil (etajul).

Alte discuții în legătură

Recuperare investitii in casa fostului socru Catalin__B Catalin__B Buna ziua,in urma cu 3 ani mai exact in 2010 in imobilul socrului meu am facut unele imbunatatiri de o valoare destul de mare,avand ca dovada toate facturile ... (vezi toată discuția)
Partaj ggianina ggianina Buna ziua. Dupa casatorie am locuit in apartamentul sotului (care era pe numele socrilor) 17 ani, timp in care am investit destui bani in el. Dupa care l-am ... (vezi toată discuția)
Partaj atribuire cota 50% in natura, revenire in imobil? tinaa tinaa buna seara .va rog sa ma ajutati cu niste informatii referitoare la partaj in natura , mai exact atribuirea unei cote din imobil fostului sot . in prezent ... (vezi toată discuția)