Va rog cu un raspuns in urmatoarea situatie....fostul sot a introdus actiunea de partaj avand ca subiect locuinta ap de 3 camere si o garsoniera(de fapt cred ca el doreste aceea garsoniera)..care este de fapt un spatiu comercial fosta gars la parter de bloc si inchiriata de 4 ani la o srl..credeti ca daca eu incerc sa rastorn aceasta situatie.. cum ca aceasta garsoniera nu este de fapt simpla gars...am vreun castig de cauza?Acolo au fost investiti ff..multi bani si munca!(am avut acolo ,noi ,un magazin alimentar)Evaluatorul ,va tine cont de acest lucru?multumesc!!!!!!!!!
Daca reusiti sa va intelegeti cu fostul sot cu privire la impartirea bunurilor, puteti incheia o tranzactie in sensul ca puteti solicita atribuirea catre dvs. a apartamentului si atribuirea catre fostul sot a garsonierei daca apreciati ca sumele privind achizitionarea/modernizarea/administrarea imobilelor sunt aproximativ egale.
Buna ziua!Am si eu o intrebare :daca, ca si bun comun supus la partaj este o casa defapt un etaj al unei case si care nici macar nu e pe numele sotilor(pe al socrilor,parinii ei)doar din facturi poate rezulta ca sotii au cumparat toate materialele necesare construirii etajului+ca impreuna sotii au facut credit pentru a acoperii chelturielile pe materiale ..........cum se poate impartii acea casa intre soti? ?Mentionez ca sunt 2 copii minori la mijloc.:(
Multumesc mult.:ban:
Sotii care au efectuat constructia nu sunt proprietari ai imobilului, deci nu vor "imparti imobilul" ci vor avea un drept de creanta asupra respectivului imobil.
Dreptul de creanta impotriva "socrilor proprietari" posibil sa fie prescris daca nu a fost solicitat in termenul general de prescriptie, respectiv 3 ani de la data efectuarii constructiei...
Se poate incerca constatarea unui drept de retentie (folosinta) a imobilului pana cand socrii vor despagubi "sotii" sau dupa caz partile care au contribuit la "modernizarea/reamenajarea/construirii" respectivei parti din imobil (etajul).
Partaj
ggianina
Buna ziua.
Dupa casatorie am locuit in apartamentul sotului (care era pe numele socrilor) 17 ani, timp in care am investit destui bani in el. Dupa care l-am ... (vezi toată discuția)