avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj atribuire cota 50% in natura, revenire in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj atribuire cota 50% in natura, revenire in imobil?

buna seara .va rog sa ma ajutati cu niste informatii referitoare la partaj in natura , mai exact atribuirea unei cote din imobil fostului sot .
in prezent sunt in process de accesiune imobiliara si partaj, 2 capete de cerere, cu fostul sot pt o casa construita fara autorizatie de constructie pe terenul meu proprietate personala .dna avocat care ma reprezinta a cerut sa mi se atribuie mie imobilul dar taxele de timbru sunt uriase pt situatia mea actuala , am avut mai multe procese cu fostul sot care au diminuat simtitor bugetul si am un baietel pe care trebuie sa il cresc si am inteles ca daca nu platesc aceste taxe risc sa I se atribuie fostului sot o cota si sa vina sa locuiasca in acest imobil??? se poate asa ? se tine cont de faptul ca am avut ordin de protectie si eu si pt baietel sau ca atunci cand locuia aici era politia mereu la usa si a fost sanctionat contraventional pt comportamentul lu deci nu putem convietui in aceeasi casa ?risc daca nu platesc acesta taxa sa I se atribue lui imobilul?

va rog frumos un raspuns .

multumesc

Cel mai recent răspuns: tinaa , utilizator 21:17, 29 Ianuarie 2015
Pt plata taxei de timbru, puteti obtine ajutor public judiciar, o puteti plati esalonat,insa ce faceti cu sulta, ar trebui sa ii dati bani fostului sot pt partea sa, din ce o veti plati ?
Buna ziua. in acest moment am credite in valoare de 750 ron pana cand se va termina procesul voi termina de achitat creditele ( sau va fi o suma mai mica )si voi putea face un imprumut. pe langa credite am de platit onorariu avocat , am copil cheltuieli utilitati ,etc . am facut cerere de scutire sau reducere dar chiar daca mi se acorda o reducere in acest moment nu mai am din ce achita chiar si in rate cu greu fac fata cheltuielilor zilnice si oricum prefer sa investesc in copil decat in taxe ( daca se poate sa nu platesc acum !!!) . nu stiu consecintele in cazul in care nu platesc . intrebarea este daca se poate sa i se atribuie in natura cota parte din imobil si el sa vina sa locuiasca cu noi.
o precizare casa are in total 60 mp (30 mp parter si 30 mp etaj) la parter bucatarie mica camera baie , la etaj camera baie si o camera f mica . si cred eu ca ar fi greu de partajat in natura adica ar trebui sa intram pe aceeasi usa , hol , sa folosim aceeasi bucatarie :(
ceea ce nu pot accepta pt siguranta si linistea copilului si a mea
va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 28 Ianuarie 2015
tinaa, utilizator
Doamna, dupa cum spuneti ca e imobilul, sunt sanse mai mari sa-i atribuie lui imobilul decat sa-l imparta in natura!
Cu rata de 750 de lei nu cred ca va incadrati la ajutor public judiciar.
Depinde ce poate decide instanta de cine a cerut ce in dosar: cine e reclamant, ce a cerut, cine e parat-reclamant, ce a cerut... etc.
E obligatoriu sa faceti acum partajul?
Cat despre credite, sansele sunt infime sa luati altul, iar daca nu aveti cu ce plati, ramane sa fiti executata de domnul! Depinde si cand ati luat celalalt credit etc.
Mai degraba ati vorbi cu avocata sa va esaloneze sau sa va amane plata onorariului...
multumesc pt raspuns. cererea de partaj este deja de 1 an introdusa de fostul sot ..deci eu nu pot decat sa ma apar si sa cer ce mi se cuvine tinand cont de faptul ca terenul este in totalitate al meu dinainte de casatorie , si ratele la banca sunt pt constructia acestei case, ma ganeam, ca pana terminam partajul termin si ratele la banca si atunci pot face un imprumut sa il despagubesc , veniturile mele sunt diminuate de acete rate si am in intretinere un copil poate primesc reducere la taxa de timbru dar oricum e mult de plata . fostul sot a cerut 80 din imobil si accesiune imobiliara pt ca nu avem acte pe casa , eu atribuirea casei si 50 % sulta fostului sot .
va rog o sugestie cum ar trebui sa procedez in acesta situatie ma gandesc ca pot pierde taxa de timbru daca nu se da o solutie favorabila pt accesiune neavand accesiune nu poate fi facut partajul si va trebuii sa il despagubesc doar cu plusul de valaore adus .
dna av este un OM deosebit m-a lasat cu plata in rate nu insista pe anumite sume lunar dar... tot trebuie sa achit si adunate toate cheltuielile sunt peste venitul meu actual.

multumesc frumos
Ultima modificare: Miercuri, 28 Ianuarie 2015
tinaa, utilizator
s-a afisat taxa de timbru si e uriasa 8760 lei esalonata in 24 rate va rog un raspuns cu privire la faptul ca nu pot plati acesti bani -i se atribuie lui imobilul chiar daca e pe ternul meu ????

va multumesc

Alte discuții în legătură

Contestație la executare silitã - partaj orzeaadriana orzeaadriana Povestea este mai complicata ...... Am divortat in anul 2011, si atunci nu am facut partajul, din motive financiare. Anul trecut m-am trezit cu o somatie de ... (vezi toată discuția)
Locuinta achizitionata de fostii soti prin credit bancar Ioannaki Ioannaki Buna ziua, Intrebarea mea ar fi urmatoarea: In masa partajabila va fi introdusa doar suma de bani achitata in timpul casatoriei( avans +rate efectiv platite) ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru partaj stefi_gv stefi_gv In urma incheierii divortului, vreau sa depun dosarul pentru partajul bunurilor comune. In acest sens am inteles ca va trebui sa achit o taxa de 3% din masa ... (vezi toată discuția)