avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Activitate nedeianu

Activitate nedeianu

Buna ziua,locuiesc in Germania,am masina pe numele meu,cu acte si respctiv numere negre definitive.Vreau sa o trimit in Romania pe platforma,pentru sotia mea care locuieste acolo,pentru a o inscrie pe numele ei.
1.La ce sa fiu atent cand trimit masina pe platforma,imi trebuie ceva acte doveditoare ca a fost adusa pe platfotma,etc?
2. Pot face contractul de vanzare-cumparare intre mine si sotia mea,fara a mai inscrie masina in RO pe numele meu?

Multumesc anticipat !!
Bună ziua, problema sta asa:am născut în septembrie, în decembrie am depus dosarul de alocație si indemnizație, in ianuarie pe 10 au confirmat ca au trimis alocația, poștal, deși eu am depus nr de cont.. Am fost pe 20 si am depus din nou la Ajpis Alexandria (de ei apartin) o cerere si numărul de cont, am revenit cu un telefon in februarie sa ii întreb ce s-a întâmplat cu alocația mea, nu a ajuns nici pana la ora actuala la posta, deși ei insista ca e trimisa, din câte știu, alocația este obligatoriu sa fie trimisa în luna următoare de la depunerea dosarului. Am trimis o sesizare la Posta Romana, sa vedem dacă este adevărat. Iar cele de la Alexandria nici pana acum nu mi-au verificat cererea pentru cont.
M-am inscris si eu la cursuri de somaj,desi nu benefieciez de indemnizatie,am fost trecuta la somaj in cautarea unui loc de munca,si la sfaturile celor de acolo am ales sa ma inscriu la un curs de 6 luni.inscrierea a avut loc in ianuarie,iar in luna ce a trecut am fost chemata la analizele pentru a fii declarat apt de curs, si apoi ni-sa explicat anumite conditii.
in situatia mea,una dintre ele,este ca daca o imi schimb domiciliul,respectiv fara mutatie in alt oras ,o nu o sa am posibilitatea financiara de a fii prezenta la 90 % din prezente,pentru ca din cate s-a zis ,la 10 absente,esti descalificat si pus sa platesti cursul.
Pot renunta la curs inainte de a semna contractul,cu aceste motive?
Si ar mai fii o intrebare ,analizele o sa fie obligatorii platite daca renunt la el?
Va multumesc