avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Activitate 05Vali63

Activitate 05Vali63

Răspuns la discuția Casa de marcat
Multumesc!
Discuție Casa de marcat
Sunt expert evaluator ANEVAR. M-am inregistrat ca PFA la RC, cod CAEN 7022, apoi am fost luat in evidenta la Adm Financiara.
Tinand seama de obiectul de activitate, si anume prestari servicii evaluari proprietati imobiliare este obligatorie utilizarea casei de marcat sau e suficient factura si chitanta.
Activitatea de evaluator membru al Asociatia ANEVAR (desi la randul ei membra a Uniunii profesiilor liberale), nu apare pe nicaieri ca profesie liberala care sa benefieze de prevederea expresa a OUG 28/2007 art2 lit h)
Va multumesc
Tatal meu a iesit la pensie in 1986. Acuim am descoperit ca activitatea desfasurata timp de peste 20 ani (1960 - 1986) - Director Statiune Mecanizare a Agriculturii - se incadreaza in grupa a II-a de munca conform Ordinului 50/1990anexa 2, pozitia 178, completat cu prevederile scrisorii 155/MB/31.03.1998 a MMPS.
Se mai pot face demersuri acum pentru recalcularea pensiei avand in vedere incadrarea in grupa aII-a de munca in proportie de maxim 80% din timpul efectiv lucrat, sau este tardiva procedura?
Va multumesc!