avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Activitate danielovici

Activitate danielovici

Am contestat un ordin de ministru - OMAI privind promovarea in carieră - politie.
Zice MAI in raspunsul la plângerea prealabilă ca am luat la cunoștință de omai ca am primit dispozitie pt noul loc de muncă, etc si consideră ca, fiindu-mi comunicat in acest fel, plângerea mea este tardivă. 
In fapt eu nu am primit omai, ci acte subsecvente. Am solicitat omai prin raport la structura de resurse umane  si l-am primit prin adresă, dupa care l-am contestat in termen. 
Am nevoie de o decizie referitoare la faptul ca actul administrativ individual trebuie comunicat faptic prin poștă, pe bază de semnătură. 
Am gasit doar Decizia nr. 1718 din 26 februarie 2013 a curtii de apel alba iulia.
Ms anticipat.
Răspuns la discuția INM 2015...ADMITERE!!!
Speța reala: un prieten împreuna cu un alt tip cultiva un teren de cca 2 ha, proprietatea ultimului, timp de mai mulți ani împărtind fructele. In 2009 proprietarul decedează iar prietenul administrează in continuare terenul cu acceptul verbal al unicului fiu si Moștenitor al defunctului fără vreo pretenție la fructe. In cursul aceluiași an fiul solicita un împrumut de la prietenul meu in suma de 10 000 lei si încheie un contract de împrumut la notar cu scadentă de un an si clauza ca in caz de nerestituire a împrumutului prietenul sa poată executa bunuri ale fiului, inclusiv terenul. Ulterior fiul nu achita nici măcar o fracțiune din împrumut si in plus in 2014 solicita o alta suma ca împrumut de 2500 lei pe care o primește fără vreun act, doar cu martori. Din 2009 si pana in urma cu cca o luna, fiul si prietenul nu au diferende dar prietenul are mai multe discuții cu fiul de genul cand facem actele sa mi treci terenul in proprietate la care primește răspuns ca nu a făcut încă succesiunea. Prietenul a folosit si " stăpânit" terenul in tot acest timp cu ideea ca a devenit proprietar neprimind suma împrumutata. Recent fiul i-a solicitat eliberarea terenului motivând ca este proprietar iar sumele împrumutate le considera chirie pt teren. Din putinele mele cunoștințe înțeleg ca prietenul are putine spre zero șanse la sumele împrumutate si la teren pt ca nu a solicitat in termen de 3 ani restituirea banilor si executarea terenului, intervenind prescripția. De asemenea nu a fost înscrisa in cartea funciara vreo sarcina pe teren pt ca nu era cazul pe vechiul cod si nici nu a deschis vreo acțiune in termen. Întrebarea mea, fără a avea totuși absolut toate datele, este ce mai poate face prietenul ? Excepție ultima suma împrumutata anul trecut
Ms am citit mai departe Alida_W a scris:

danielovici a scris:
Am o rugăminte cu privire dreptul de proprietate privata( noțiune, conținut juridic, limite, regimul juridic etc) : care articole din ncc sa le citesc ; doar 555-562 sau si mai departe (602-630) ? nCare art tratează modalitățile juridice ale Dr. De proprietate privată ? Msn
Ca sa poti face o sinapsa,mergi mai departe cu articolele.Nu te rezuma doar la 555-562.

Am o rugăminte cu privire dreptul de proprietate privata( noțiune, conținut juridic, limite, regimul juridic etc) : care articole din ncc sa le citesc ; doar 555-562 sau si mai departe (602-630) ?
Care art tratează modalitățile juridice ale Dr. De proprietate privată ? Ms
Mi i aduc aminte au intrat ?
Concurs.
Pff ai multe intrebari. Daca întrebi de ce o infr. ca omorul sau avortul nu poate fi comisa in forma continuata eu cred ca nu trebuie multa teorie sa te lămurești.Pur si simplu datorita rezultatului si modului de comitere care presupune o singura actiune. La viol e clar ca poate fi continuat mai ales când victima e sechestrata si ținută o perioada mai lunga decât câteva ore timp in care se comit mai multe agresiuni sexuale. Alt exemplu de infr. ce nu poate fi continuata : pruncuciderea. Deasemenea nu cred ca ultrajul poate fi infr. continuata.
dagt05 a scris:

Citeva nelamuriri:
1. infractiunile cu rezultat ireversibil nu pot fi comise in forma continuata. de ce? exemple, in afara de omor sau avort?
2. violul, luarea si dare de mita - pot fi comise in forma continuata? mita luata in transe, in baza aceleiasi intelegeri, rezolutii; viol comis in mod repetat, dar e greu de dovedit ca autorul a avut o reprezentare macar globala a actelor succesive, si nu doar ca a avut de gind sa o violeze de citeva ori va putea. de exemplu o femeie sechestrata si violata la diferite intervale de timp in acelasi loc. dar daca o violeaza sa zicem 5 ore, fara intreruperi mari de timp, cu omogenitate materiala si contextualitate, va fi nu infractiune continuata, ci unitate naturala colectiva?
3. nedenuntarea 266 ncp, infractiune omisiva proprie sau e posibila si in forma comisiva sau omisiva improprie sau comisiva prin omisiune? udroiu (fise drept penal. p. speciala, p. 265) spune "fapta epuizata-poate fi comisa in forma continuata, epuizindu-se dupa efectuarea ultimului act de executare-unitate legala". dar exista doar un singur act, sau mai precis o inactiune, si nu e susceptibila de forma continuata, ci continua pina la epuizare (cind se afla autorul sau nedenuntatorul denunta, epuizind infractiunea care deja se consumase, fiindca legea cere incunostiintarea "de indata" a organelor), deci unitate naturala (antoniu, explicatii preliminare, vol. 1, p. 353)
4. ultrajul-susceptibil de forma continuata?
5. cind se intrerupe continuitatea infr. continuate? cind e descoperita fapta, cind se incepe urmarirea penala, cind se pronunta o hotarire judecatoreasca? sunt acestea ipoteze de intrerupere juridica a continuitatii? afecteaza asemenea situatii unitatea de rezolutie infractionala? e nevoie de o intrerupere obiectiva, faptica, a infr. continuate, dupa care reluarea activitatii infractionale sa nu mai poata fi privita ca unitate, deci concurs? cind si cum se autonomizeaza activitatea infractionala continuata, adica segmente in afara carora si dupa care orice acte vor constitui o alta infractiune, nemaiputind fi integrate infractiunea continuata autonomizata, delimitata? sau este asta treaba judecatorului, de a aprecia daca s-a mentinut rezolutia infractionala? daca da-unitate legala, daca nu-concurs?
6. infractiunea continuata se epuizeaza la data savirsirii ultimului act component. deci amnistie sau gratierea vor putea opera doar daca intervin dupa epuizare? daca legea de clementa intervine si actiunea continuata nu e inca epuizata, mai savirsindu-se fapte ce intra in acea unitate legala, autorul nu beneficiaza de clementa?

Multumesc pt raspunsuri.Am boroi parte generala, birsan drepturi reale principale, pop Liviu + 2 obligații, stanculescu succesiuni, boroi+ stanculescu instituții, + băiaș ncc comentat printat si îndosariat pe " cărți", după recomandarea unui judecator, mai puțin băiaș.Am parcurs articolele din cod si ma gândeam sa scot rezumate sau " fișe" după fiecare carte si sa fac o culegere pe care sa o rumeg împănata cu recapitulate din cod.Si tot așa si la cppc.Ce ziceți ?
Ideea lui nofacenoname e interesanta dar pate riscanta când nu ai prea mult timp.
Sigur nu ma pot pregăti suficient dar as merge pt experiență anul acesta.
Ncc al lui băiaș mi se pare prea tehnic si nu te ajuta sa îți fixezi notiunile.
Salutare ! Am început sa citesc la civil si as fi curios cum ați învatat la randul vostru la civil pt ca este multa informație si caut un mod sănătos si sintetic de studiu.2-3 idei dintr-un mesaj sunt f apreciate.Ms anticipat.
Răspuns la discuția Admitere INM 2014
salutare eu intru din joi in pasti pt ca sunt in 2 barci , mai incerc la academie la fr . cum a fost primul examen ? ca urla astia ca sunt catindatii nepregatiti..eu nu cred