avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Activitate AlMun

Activitate AlMun

In urma rămânerii definitive a unei hotărâri de luare act de renunțare la judecată, mai pot fi chemat in judecată pentru același lucru? (Anulare act)
Buna ziua!
Am achizitionat in luna Septembrie 2014 un autoturism inmatriculat in Romania, fiind asigurat de proprietarul ei ca nu a fost recuperata taxa de mediu. Acesta a cumparat masina in 2012 cand nu exista obligativitatea ca taxa sa fie platita pentru masinile inscrise deja in romania. Pe cartea masinii apare prim proprietar in Romania (2010), o persoana pe care am verificat-o pe portalurile instantelor si nu figura cu nici o cerere de restituire a taxei. Am cumparat masina iar in momentul in care am facut cerere catre ANAF pentru adeverinta precum ca a fost platita si nerecuperata taxa, am aflat ca masina a fost inmatriculata in RO in 2002, cartea este duplicat si nu a fost platita niciodata vreo taxa de inmatriculare,mediu etc.
Intrebarea mea: Conform deciziei ICCJ nr. 13/2014, publicata in Monitorul Oficial nr. 834 si oug 9/2013, cel de la care am cumparat masina acum cateva luni avea obligatia ca la momentul vanzarii sa plateasca timbrul de mediu? Daca da, il pot da in judecata?
Buna ziua. Imi poate spune cineva daca poate fi pusa problema incompatibilitatii intre sotia mea ca administrator/asociat al unui s.r.l. si tatal meu ca simplu angajat al unui s.a., subordonat consiliului local, daca cele doua firme fac afaceri?