avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Activitate GabrielaMarze

Activitate GabrielaMarze

Multumesc pentru raspuns, de acest lucru aveam si eu cunostinta si folosesc aceasta clauza in contracte. Insa stiu ca, mai nou, in cazul contractelor cu furnizorii de servicii (ex vodafone) nu se mai permite prelungirea automata a contractelor in caz de nedenuntare, ci trebuie acordul clientului.
As vrea sa stiu daca aceasta regula se aplica si in cazul celorlalte tipuri de contracte.
Buna ziua,
cu privire la un contract de prestari servicii (materiale de constructii de exemplu), m-ar intelesa daca urmatoarea clauza mai este legala: "Contractul se prelungeste automat cu perioade de cate un an, daca niciuna din parti nu cere in scris incetarea acestuia cu 30 de zile inaintea expirarii".
Va multumesc frumos!
Răspuns la discuția Accident de masina minor
Va mulțumesc pentru răspunsuri. M-ați lămurit si am rezolvat! :)
Buna ziua, astazi de dimineata am atins o masina in parcare. L-am asteptat pe domnul respectiv sa-i spun ce s-a intamplat si am fost sfatuita de cel care detine masina pe care eu o conduceam (masina nu este a mea) sa-i dau celuilalt suma necesara pentru acoperirea cheltuielilor. Ambele parti am fost de acord. El a fost la un service auto si s-a stabilit ca suma necesara de acoperire a reparatilor este de 550 lei. Eu vreau sa inchei un process-verbal cu dansul cum ca i-am oferit suma necesara pentru repararea masinii si ca pe viitor nu va mai avea si alte pretentii. Intrebarea este: p-v are valoare juridical? Daca domnul nu este de buna redinta, acest p-v ma va apara de vreo alta pretentie? Multumesc frumos!
Buna ziua,
Ma confrunt cu urmatoara situatie: intr-o casa din centrul vechi cu 2 apartamente la parter si 3 apartamente la etajul 1, intr-o parte a podului (partea unui apartament din cele 3 de la etajul 1) s-a construit o mansarda. Nu exista autorizatie sau semnaturi, insa nu ar fi o problema obtinerea semnaturilor din partea vecinilor. Oricum, mansarda este deja construita de vreo 2 ani.
1. Daca cei care au construit, vor sa-si faca actele necesare pentru ca mansarda ca fie una legala, vor fi amendati sau risca demolarea mansardei?
2. Daca nu fac actele si se lasa situatia "in aer", fara ca autoritatile sa fie sesizate, exista situatia sa treaca un anumit termen (10, 20, 30 de ani) si sa nu mai fie nevoie de asemenea acte?
Astept cu interes orice raspuns care sa ma lamureasca.
Va multumesc!