avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident de masina minor
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident de masina minor

Buna ziua, astazi de dimineata am atins o masina in parcare. L-am asteptat pe domnul respectiv sa-i spun ce s-a intamplat si am fost sfatuita de cel care detine masina pe care eu o conduceam (masina nu este a mea) sa-i dau celuilalt suma necesara pentru acoperirea cheltuielilor. Ambele parti am fost de acord. El a fost la un service auto si s-a stabilit ca suma necesara de acoperire a reparatilor este de 550 lei. Eu vreau sa inchei un process-verbal cu dansul cum ca i-am oferit suma necesara pentru repararea masinii si ca pe viitor nu va mai avea si alte pretentii. Intrebarea este: p-v are valoare juridical? Daca domnul nu este de buna redinta, acest p-v ma va apara de vreo alta pretentie? Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: GabrielaMarze , utilizator 00:49, 19 Decembrie 2014
Procesul verbal pe care doriti sa-l incheiati are si un revers. Erati obligati (ambii conducatori auto) sa anuntati accidentul la politie sau sa incheiati o constatare amiabila de accident. Puteti fi sanctionata pentru nerespectarea prevederilor legale prevazute in legislatia rutiera in caz de accident. Va sfatuiesc, pentru evitarea oricarei probleme viitoare, sa va prezentati la societatea de asigurare unde aveti incheiata asigurarea RCA si sa deschideti dosar completand formularul de constatare amiabila de accident. Ma mira ca si service-ul incalca legea reparandu-va autoturismul fara sa aibe o autorizatie de reparatie de la politie sau un acord de la societatea de asigurare.
Eu v-am sfatuit, dvs. hotarati cum actionati.
ing. Ioan Ciobanu
Daca cel lovit detine cumva Polita Casco va declara un accident ireal si va ramane cu banii dati de adevaratul vinovat.
PV de mana poate avea si valoare juridica insa nu va fereste complet. Daca ulterior nu va recunoaste semnatura (de ex face alta semnatura decat cea obisnuita)?
Mi se pare mult mai simplu si corect sa-i oferiti dvs asigurarea dvs ca el sa isi poata repara masina. Bineinteles ca atunci cand veti incheia urmatorul RCA pentru masina dvs veti plati mai mult pe un an, dar va fi mai putin probabil decat cei 550. De aceea exista RCA, nu ca sa scoateti alti bani din buzunar. Incheiati intelegerea amiabila si lasati compania de asigurari sa se ocupe si, bineinteles, pe dl tamponat. Oricum ce ati stricat la masina dvs veti plati din propriul buzunar. Bafta!
Va mulțumesc pentru răspunsuri. M-ați lămurit si am rezolvat! :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident cu persoana fara carnet si masina fara rca beatrice_dita beatrice_dita am avut un accident de masina la o trecere de pietoni. eu am oprit la trecere pt ca traversa un pieton, dar masina din spate nu a putut opri pt ca avea viteza ... (vezi toată discuția)
Constat amiabil incheiat, mai trebuie sa platesc ceva pagubitului? mariuscalina mariuscalina Pe 23 noiembrie am fost implicat intr-un accident soldat cu pagube materiale, cel din fata mea a franat brusc, carosabilul fiind umed nu au fost suficienti cei ... (vezi toată discuția)
Asigurare rca barbunicoleta barbunicoleta Am avut un accident auto in urma cu o luna, si am lasat pagubitului polita de asigurare pentru reparatia masinii sale. Asitrans-ul le-a facut dauna totala ... (vezi toată discuția)