am avut un accident de masina la o trecere de pietoni. eu am oprit la trecere pt ca traversa un pieton, dar masina din spate nu a putut opri pt ca avea viteza , asa ca mi-a avariat autovehiculul in spate. nu am mers la intelegere amiabila pt ca eu am chemat politia, care l-a legitimat si a constatat ca avea interdictie pe bucuresti, unde s-a produs accidentul, ca nu avusese niciodata permis de conducere, ca masina nu era a lui, si, de asemenea, ca masina nu e asigurata rca. am dat declaratii pe la 2 sectii, una la cercetari penale si alta la accidente minore. Ambele rapoarte imi dau dreptate si-l gasesc pe el vinovat, dar masina nu mi-o repara nimeni....ce pot face?...pt ca pe mine nu ma intereseaza situatia juridica a celui ce mi-a distrus masina, ma intereseaza sa mi-o repare cineva sau sa-mi dea banii....eu am facut totul legal si ma trezesc ca imi repar masina si singura....ce pot face?
Era de preferat sa aveti un acord amiabil . Despagubirea ,in lipsa unei polite RCA o plateste vinovatul , din buzunarul propriu , daca este solvabil . Dar daca nu , .....cam ramaneti cu paguba. Pe dvs. nu va avantajeaza ca vinovatul va fi arestat , cata vreme ramaneti cu paguba. Desi e adevarat , calea legala este cea aleasa de dvs. Dar cum va spuneam, nu sunteti aparata impotriva riscului insolvabilitatii vinovatului.
Va trebui sa il actionati in judecata in pretentii,conf.art.98-1000 c.civ.per cel care v-a tamponat,urmand a folosi ca proba procesul verbal de constatare al politiei,alte acte de la urmarirea penala a acestuia pentru conducere fara permis.
De asemeni urmeaza a folosi ca probe alte acte,interogatoriu,martori si eventual expertiza care sa stabileasca valoarea prejudiciului care v-a fost cauzat ca urmare a evenimentului rutier
D'aia s-a inventat polita CASCO! Pe de alta parte s-ar parea ca exista un fond pentru despagubirea (nu stiu ce daune acopera) celor pagubiti d e catre persoane neasigurate.
Adresati-va Fondului pentru Protectia Victimelor Strazii care va va despagubi si care se va indrepta in regres impotriva persoanei vinovate de producerea accidentului.
Avizati dauna la FPVS cum v-a sfatuit @cioan, direct sau prin orice asigurator care practica RCA(cel mai bine cel la care aveti dv.RCA).Veti primi formularul si asistenta necesara de la asigurator, pentru a completa corect/complet toate datele, precum si documentele necesare.
Rca expirat
Ghiulya
Buna ziua
Am avut un accident cu masina saptamana trecuta, m-am tamponat cu o alta,fara sa rezulte victime ci doar ne-am avariat masinile amandoi.
Am fost de ... (vezi toată discuția)