avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Activitate Supralex

Activitate Supralex

Răspuns la discuția Admitere Barou 2009
Mult succes celor care asteapta afisarea rezultatelor si in acelasi timp sincere felicitari tuturor celor care au sustinut examenul anul acesta, indiferent de rezultatul obtinut.
Răspuns la discuția Admitere Barou 2009
Ma numar printre cei care au sustinut examenul la Bihor. Fata de alti ani procentul de promovabilitate este chiar bun. In alta ordine de idei, s-a corectat strict pe barem.
Buna ziua, am o mare nelamurire si in masura in care ma puteti ajuta v-as ramane profund indatorat. In ce conditii poate o societate de intermediere in asigurari (broker de asigurari) sa fie scutita de plata T.V.A. Mai precis, in baza prevederilor art. 141, , alin. 2, lit. "b" din Codul fiscal, "operatiunile de asigurare/reasigurare, precum si prestarile de servicii in legatura cu operatiunile de asigurare si/sau reasigurare efectuate de persoanele impozabile care intermediaza astfel de operatiuni" sunt scutite de la plata T.V.A.
Pe de alta parte insa, normele metodologice de aplicare prevad: "O caracteristica esentiala a unui serviciu de asigurare o reprezinta existenta unei relatii contractuale intre prestator si beneficiarul serviciilor. In cazul externalizarii tranzactiilor in domeniul asigurarilor, scutirea depinde de ENTITATEA CARE INCHEIE CONTRACTUL CU CLIENTII SI CARE SUPORTA RISCUL....."
Intrebarea pe care o am este urmatoarea: Se poate considera ca brokerul de asigurari SUPORTA RISCUL, atata timp cat prin lege are obligatia de plata a politei de raspundere profesionala pentru activitatea de brokeraj?
Răspuns la discuția asigurari
As sugera constituirea unui S.R.L, cod CAEN 6720 - asistent in brokeraj. Perfect legal. Atentie!!! Brokeri nu-si pot desfasura activitatea prin agenti (care, asemeni brokerilor sunt intermediari)