avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Activitate colo

Activitate colo

-prin hotarare judecatoreasca am fost obligat la plata unei sume de bani catre reclamanta.];
-am platit aceasta suma la cec bank si am primit o chitanta in care este specificat ce reprezinta suma si pe numele cui este consemnata (numele reclamantei);
-am primit si o recipisa pe care i-am inmanat-o reclamantei odata cu o copie a chitantei (a semnat de primirea recipisei originala in prezenta a doi martori);
-dupa circa un an si jumatate am primit un document de la executorul judecatoresc prin care se dispune executarea mea silita cu suma ce o datoram plus alte cheltuieli de executare.

CE TREBUIE SA FAC?
AM GRESIT IN MODUL IN CARE AM PROCEDAT?
SUNT IN POSESIA CHITANTEI EMISE DE CEC BANK SI PE VERSO AM SEMNATURA DE PRIMIRE A RECIPISEI ORIGINALE SI SEMNATURILE MARTORILOR! MULTUMESC!
Răspuns la discuția pasivul succesoral
STIMATE DOMNULE AVOCAT,

VA MULTUMESC MULT PENTRU RASPUNSUL DVS. PRIVIND PASIVUL SUCCESORAL!
CU STIMA , COLO
Răspuns la discuția pasivul succesoral
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimata doamna,

Doresc sa va adresez sincerele mele multumiri pentru raspunsul privind pasivul succesoral!=D>
Cu stima, COLO
Am dat cu titlu de imprumut o suma de bani unui prieten , ocazie cu care acesta a scris cu mana sa o chitanta care este semnata in plus si de martori.
Dupa aproape trei ani acesta nu imi restituise datoria si am procedat la intocmirea unui contract de imprumut in care se stipuleaza ca suma initial acordata ca imprumut nu mi-a fost restituita si deasemenea s-e stabilit o data limita a restituirii imprumutului.
Pana la ajungerea la scadenta debitorul a decedat.
Am adus la cunostiinta succesorilor (trei copii si sotia care nu este mama niciunuia dintre ei) existenta acestei datorii.
In timp ce sotia sa recunoaste existenta imprumutului fiind de acord sa-mi restituie 1/4 din suma , cei trei copii spun ca nu sunt de acord si considera ca suma trebuie platita in intregime de catre sotie.
Succesiunea nu a fost inca dezbatuta.
Ce ma sfatuiti sa fac?
Va multumesc mult! constantin