avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Activitate ioanachitac

Activitate ioanachitac

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
si eu sunt in aceeasi situatie si am aceeasi intrebare.
Conform Cod fiscal, la art. 47 se mentioneaza:
In sensul prezentului titlu, o microintreprindere este o persoana juridica romana care indeplineste cumulativ urmatoarele conditii, la data de 31 decembrie a anului fiscal precedent:
c) a realizat venituri care nu au depasit echivalentul in lei a 500.000 euro. Cursul de schimb pentru determinarea echivalentului in euro este cel valabil la inchiderea exercitiului financiar in care s-au inregistrat veniturile; Norme metodologice
d) capitalul social al acesteia este detinut de persoane, altele decat statul si unitatile administrativ-teritoriale;
e) nu se afla in dizolvare, urmata de lichidare, inregistrata in registrul comertului sau la instantele judecatoresti, potrivit legii.
f) a realizat venituri, altele decat cele din consultanta si/sau management, cu exceptia veniturilor din consultanta fiscala, corespunzatoare codului CAEN: 6920 - Activitati de contabilitate si audit financiar; consultanta in domeniul fiscal, in proportie de peste 80% din veniturile totale;
g) are cel putin un salariat, cu exceptia situatiei prevazute la art. 48 alin. (3);
h) are asociati/actionari care detin peste 25% din valoarea/numarul titlurilor de participare sau al drepturilor de vot la cel mult trei persoane juridice romane care se incadreaza sa aplice sistemul de impunere pe veniturile microintreprinderilor, incluzand si persoana care verifica indeplinirea conditiilor prevazute de prezentul articol.

Aici iesa in evidenta litera f).

Conform [ link extern ] .

Asadar, codul 7022 nu intra la 1% ci ramane la 16% daca veniturile din consultana si/sau management sunt peste 20% din incasari.
In 2011 fostul administrator a cerut lichidarea si firma da este radiata. Cei de la finante s-au intors impotriva fostului administrator acum persoana fizica pentru suma totala de 50000 ron. S-a facut contestatie la executare si a fost respinsa. Motivarea nu o stiu pentru ca inca nu a fost redactata. Ca e respinsa stiu de pe portal. Acum... Astia pot atrage raspunderea penala? Si cum se poate rezolva?
buna ziua,
am o problema... a existat o firma care nu a avut angajati si in anul 2011 a fost lichidatat ( faliment procedura simpla). in 2012 fostul administrator s-a trezit cu o poprire pe salariu. interesandu-se a aflat ca finantele publice au un titlu executoriu impotriva lui, pentru datoriile fostei firme.
s-a facut contestatie la executare care a fost respinsa.
intrebarea mea este daca finantele se pot indrepta penal impotriva fostulu iadministrator???

mentionez ca persoana in cauza momentan nu are niciun venit si nici bunuri mobile sau imobile pe numele sau.