avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Impozit pe profit sau pe venit (micro) in 2024 pentru ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Impozit pe profit sau pe venit (micro) in 2024 pentru CAEN 7022?

Pentru un SRL cod CAEN 7022 (consultanță pentru afaceri și management) unde C.A depaseste 80% prin aceasta activitate, ramane incadrarea de plata impozitului pe profit, sau poate trece incepand cu 2024 la Microintreprindere cu impozit 1% pe venit daca acesta este sub 60.000 EUR? Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 27 Septembrie 2023
traistarudragos22, utilizator
Cel mai recent răspuns: ioanachitac , utilizator 22:14, 24 Octombrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
si eu sunt in aceeasi situatie si am aceeasi intrebare.
Conform Cod fiscal, la art. 47 se mentioneaza:
In sensul prezentului titlu, o microintreprindere este o persoana juridica romana care indeplineste cumulativ urmatoarele conditii, la data de 31 decembrie a anului fiscal precedent:
c) a realizat venituri care nu au depasit echivalentul in lei a 500.000 euro. Cursul de schimb pentru determinarea echivalentului in euro este cel valabil la inchiderea exercitiului financiar in care s-au inregistrat veniturile; Norme metodologice
d) capitalul social al acesteia este detinut de persoane, altele decat statul si unitatile administrativ-teritoriale;
e) nu se afla in dizolvare, urmata de lichidare, inregistrata in registrul comertului sau la instantele judecatoresti, potrivit legii.
f) a realizat venituri, altele decat cele din consultanta si/sau management, cu exceptia veniturilor din consultanta fiscala, corespunzatoare codului CAEN: 6920 - Activitati de contabilitate si audit financiar; consultanta in domeniul fiscal, in proportie de peste 80% din veniturile totale;
g) are cel putin un salariat, cu exceptia situatiei prevazute la art. 48 alin. (3);
h) are asociati/actionari care detin peste 25% din valoarea/numarul titlurilor de participare sau al drepturilor de vot la cel mult trei persoane juridice romane care se incadreaza sa aplice sistemul de impunere pe veniturile microintreprinderilor, incluzand si persoana care verifica indeplinirea conditiilor prevazute de prezentul articol.

Aici iesa in evidenta litera f).

Conform [ link extern ] .

Asadar, codul 7022 nu intra la 1% ci ramane la 16% daca veniturile din consultana si/sau management sunt peste 20% din incasari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare societate in categoria microintreprindere gecor.consult gecor.consult Buna seara, Daca o societate are intre 10 si 49 salariati si CA intre 60.000 si 500.000 eur se incadreaza in categoria intreprindere mica sau ... (vezi toată discuția)
Pot fi microintreprindere cu activitate de evaluari bunuri mobile si imobile? Calinita Calinita daxa am un pf cu activitate de evaluare bunuri mobile si imobile, pot sa ma transform in MICROINTREPRINDERE. Acum sunt inreg. doar la FINANTE. (vezi toată discuția)
Societatea va trece la impozit pe profit? mikirela mikirela Buna seara, Societatea A cu Caen 7022 a încheiat cu societatea B un contract de administrare. Societatea A este microîntreprindere,are un salariat în ... (vezi toată discuția)