avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Pot fi microintreprindere cu activitate de evaluari ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Pot fi microintreprindere cu activitate de evaluari bunuri mobile si imobile?

daxa am un pf cu activitate de evaluare bunuri mobile si imobile, pot sa ma transform in MICROINTREPRINDERE. Acum sunt inreg. doar la FINANTE.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Noiembrie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:14, 2 Noiembrie 2023
o microîntreprindere este o persoană juridică română care îndeplinește cumulativ următoarele condiții, la data de 31 decembrie a anului fiscal precedent:
- a realizat venituri care nu au depăşit echivalentul în lei a 500.000 euro. Cursul de schimb pentru determinarea echivalentului în euro este cel valabil la închiderea exerciţiului financiar în care s-au înregistrat veniturile; Norme metodologice

- capitalul social al acesteia este deținut de persoane, altele decât statul și unitățile administrativ-teritoriale;

- nu se află în dizolvare, urmată de lichidare, înregistrată în registrul comerțului sau la instanțele judecătorești, potrivit legii.

-a realizat venituri, altele decât cele din consultanţă şi/sau management, cu excepţia veniturilor din consultanţă fiscală, corespunzătoare codului CAEN: 6920 - «Activităţi de contabilitate şi audit financiar; consultanţă în domeniul fiscal», în proporţie de peste 80% din veniturile totale;

- are cel puţin un salariat, cu excepţia situaţiei prevăzute la art. 48 alin. (3) C.fisc.;

- are asociaţi/acţionari care deţin peste 25% din valoarea/numărul titlurilor de participare sau al drepturilor de vot la cel mult trei persoane juridice române care se încadrează să aplice sistemul de impunere pe veniturile microîntreprinderilor, incluzând şi persoana care verifică îndeplinirea condiţiilor prevăzute de prezentul articol.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare societate in categoria microintreprindere gecor.consult gecor.consult Buna seara, Daca o societate are intre 10 si 49 salariati si CA intre 60.000 si 500.000 eur se incadreaza in categoria intreprindere mica sau ... (vezi toată discuția)
Impozit pe profit sau pe venit (micro) in 2024 pentru caen 7022? traistarudragos22 traistarudragos22 Pentru un SRL cod CAEN 7022 (consultanță pentru afaceri și management) unde C.A depaseste 80% prin aceasta activitate, ramane incadrarea de plata ... (vezi toată discuția)
Venituri consultanta 2022 sau 2023 Coordonare Coordonare Noul plafon în funcție de care firmele se încadrează la regimul de impozitare micro sau la regimul de impozitare pe profit se aplică începând cu ... (vezi toată discuția)