Buna,
Am dat peste o grila de Udroiu care imi da batai de cap. Grila este urmatoarea:
Daca dupa ramanerea definitiva a hotararii de condamnare si executarea completa a pedepsei inchisorii a intervenit o lege care prevede o pedeapsa cu inchisoarea mai usoara, iar pedeapsa stabilita este egala cum maximul special al pedepsei inchisorii prevazut de legea noua, pedeapsa stabilita si executata:
A) nu poate fi redusa
B) trebuie sa fie redusa cu o treime
C) poate fi redusa cu o treime
Udroiu da raspuns corect litera c dar eu am citit in Mitrache ca reducerea cu o treime este obligatorie in cazul pedepsei executate si asa reiese si din art. 15 alin.2 asa inteleg.
Va rog sa ma lamuriti si pe mine
Daca demonstrati ca sunteti sora defunctului aveti dreptul la mostenire in cazul in care alti mostenitori dintr o clasa mai apropiata ( copiii) nu va inlatura sau daca defunctul nu are testament pt ca d- voastra nu sunteti mostenitor rezervatar.
Buna,
Am dat peste o grila de Udroiu care imi da batai de cap. Grila este urmatoarea:
Daca dupa ramanerea definitiva a hotararii de condamnare si executarea completa a pedepsei inchisorii a intervenit o lege care prevede o pedeapsa cu inchisoarea mai usoara, iar pedeapsa stabilita este egala cum maximul special al pedepsei inchisorii prevazut de legea noua, pedeapsa stabilita si executata:
A) nu poate fi redusa
B) trebuie sa fie redusa cu o treime
C) poate fi redusa cu o treime
Udroiu da raspuns corect litera c dar eu am citit in Mitrache ca reducerea cu o treime este obligatorie in cazul pedepsei executate si asa reiese si din art. 15 alin.2 asa inteleg.
Va rog sa ma lamuriti si pe mine
Buna ziua,ma ajuta si pe mine cineva cu aceasta grila?
Daca dupa ramanerea definitiva a hotararii de condamnare si executarea completa a pedepsei inchisorii a intervenit o lege care pprevede o pedeapsa cuinchisoarea mai usoara, iar pedeapsa stabilita este egala cu maximul special al pedepsei inchisorii prevazut de legea noua, pedeapsa stabilita si executata:
a) nu poate fi redusa
b) trebuie sa fie redusa cu o treime
c) poate fi redusa cu o treime
Grila este de Udroiu iar raspunsul dat de el este cel de la lit c ( poate fi redusa cu o treime).
Conform art. 15 alin 2 C. pen. eu inteleg ca TREBUIE redusa cu o treime, va rog sa ma ,, luminati,,