da executarea s-a inceput si imobilul s-a urmarit la CF
dar daca creanta esta mai mica de 10.000 ron conf art din c pr civ nu se poate executa imobilul
in urma divortului trebuie sa platesc pensie alimentara retroactiv cheltuieli de judecata si cu executorul de 16000 ron
am primit titlu de executare si pe apartamentul proprietate pesroanala
daca depun o suma de 7000 ron se va mai putea executa silit apartamentul avand in vedere ca datoria nu va depasi atunci 10000 ron cat cere legea pentru a se urmarii si bunurile imobile...
ioi ce raspunsuri dati d-nilor
divortul a fost introdus in 2009 si sentinta de divort s-a dat 2011,dupa 2 ani ( ca sa mai adaug ca motivarea am promit o dupa 4 lun, in 2012i )
deci eu trebuia sa platesc pensie inainte de deciazia judecatoriei?adevarul este ca pot impartii la 4 venitul net si singur dar totusi parca trebuie sa fii judecat si dupa acea "çondamnat
si daca am locuit impreune cateva luni dupa depunerea actelor?
e o mare lacuna d-nilor aici.si nu trebuie sa ii mare avocat sa ti dai seama.
in majoritatea cazurilor doar bunul simt ajunge ..................
Art. 823 - Suspendarea urmăririi la cererea debitorului
(1) După primirea încheierii de încuviințare a urmăririi, debitorul poate cere instanței de executare, în termen de 10 zile de la comunicare, să îi încuviințeze ca plata integrală a datoriei, inclusiv dobânzile și cheltuielile de executare, să se facă din veniturile nete ale imobilelor sale, chiar neurmărite, sau din alte venituri ale sale, pe timp de 6 luni.
(2) Instanța sesizată potrivit alin. (1) va cita părțile în camera de consiliu și se va pronunța de îndată prin încheiere definitivă. În caz de admitere a cererii debitorului, instanța va dispune suspendarea urmăririi silite imobiliare, încheierea fiind comunicată și executorului.
(3) Suspendarea urmăririi se va comunica, prin grija executorului, chiriașilor și arendașilor sau altor debitori care, de la data comunicării, vor consemna toate sumele scadente în viitor la unitatea prevăzută de lege și vor depune recipisa de consemnare la executorul judecătoresc.
(4) Venitul afectat va servi în mod exclusiv pentru acoperirea creanței creditorului urmăritor.
(5) Pentru motive temeinice, creditorul poate solicita instanței reluarea urmăririi înainte de expirarea termenului de 6 luni, dispozițiile alin. (2) fiind aplicabile în mod corespunzător.
pai ne am judecat 3 ani divort plus incredintare copil.bineanteles ca am pierdut si la curte de apel.....
copilul a stat la fosta deoarece avea incredintare prin ordonanta presedentiala.