avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Activitate lia28

Activitate lia28

Discuție Donatie
In 2014 am primit prin donație un apartament de la fratele soțului, donatari fiind eu și soțul. In 2020 am vândut apartamentul, dar notarul cere la vânzare o declarație a socrului, adică părintele in viață a donatorului, prin care sa declari că timp de 30 de ani de la data donării nu va nega donația. Menționez că donația s-a făcut în 2014 cu acordul fraților și a părintelui in viață. Ei sunt 4 frați, iar donatorul nu este căsătorit nu a fost niciodată și nu are copii. Nu înțeleg de ce nu s-au dat dreptul de proprietate și la vânzare întâmpinăm probleme
Răspuns la discuția Partaj
multumesc, este vorba de apartament si masina
Discuție Partaj
Daca succesiunea se face in județul unde sa fost ultimul domiciliu al defunctului, partajul se poate face in alt judet?
daca inculpatul nu poate sa se prezinte conform notificarii la judecatorie din motive medicale si nu obtine amanarea procesului, avocatul se va pune din oficiu, sau va trebui sa angajeze un avocat
Răspuns la discuția amanare prezentare
Avocatul poate fi pus din oficiu sau va trebui sa fie angajat de catre inculpat

Avocat Draghici Cornelia a scris:

Daca este in imposibilitatea de a se prezenta la proces poate sa faca o cerere de suspendare a procesului pana ce starea de sanatate ii va permite sa se prezinte, conform art 367 Cod procedura penala : (1) Când se constată pe baza unei expertize medico-legale că inculpatul suferă de o boală gravă, care îl împiedică să participe la judecată, instanța dispune, prin încheiere, suspendarea judecății până când starea sănătății inculpatului va permite participarea acestuia la judecată.
Daca totusi doreste ca procesul sa se desfasoare si in lipsa lui, poate fi reprezentat de un avocat. Declaratia de recunoastere a invinurii (daca doreste sa uzeze de aceasta procedura in dosar) se poate face si la notar si se prezinta instantei de catre aparator.

Răspuns la discuția amanare prezentare
multumesc pentru ajutor. voi reveni cu alte intrebari pe perioada procesului
Răspuns la discuția amanare prezentare
multumesc
Răspuns la discuția amanare prezentare
expertiza medicala reprezinta scrisoarea medicala intocmita de medicul curant sau trebuie intocmita de o comisie.
Buna ziua, daca inculpatul se afla in incapacitate de a se deplasa, din cauza sanatatii, (boala cronica, insulino dependent, frecvente crize de encefalopatie hepatica, crize frecvente la interval aproape saptamanal, cu pierdere de cunostinta si mobilitate) la judecatorie conform instiintarii, cat se poate amana termenul de prezentare, dat fiind faptul ca are domiciliul in alt judet la distanta de 270km. Ce demersuri are de facut, inculpat declarat in dosar penal conform art.336 NCP.