Buna seara . In noiembrie 2022 am devenit propietarul unui teren intravilan. După măsurători și trasarea limitelor am constatat că un stâlp electric de joasa tensiune se afla pe proprietate mea privată, .
Precizez că stâlpul este amplasat după anul 2007, când a fost nevoie de racordarea unui vecin la rețeaua electrică, contorul lui se se afla pe proprietatea mea in exteriorul gardurului ce înconjoară proprietatea lui ,
alta aspect ar fi că acel cablu electric este îngropat prin proprietatea mea...
Mă poate ajuta cineva cu câteva sfaturi sau chiar o întâlnire pentru a relata mai in detaliu și planuri , poze pentru a înțelege situația . Sunt dispus sa plătesc pentru o constatare la fata locului .
Terenul se afla in comuna Dascălul , Ilfov .
Aștept cu nerăbdare un feedback.
Din expunerea dv rezulta ca in 2022 cand ati devenit proprietarul terenului aveati cunostiinta d eexistenta stalpului,deci atiacceptat achizitia bunului imobilinclusiv stalpul
Puteti solicita eventual chirie furnizorului de energie electrica pentru stalpul edificat in proprietatea dv
Stimate domn,asa cum dumneavoastra ati motivat ca nu mai puteti ramana cateva ore(o obligatie ce impune neparasirea locului de munca pana nu predai schimbul )asa si seful ,care este si lucrator angajat nu s-a putut prezenta la preluarea schimbului.Atata timp cat societatea va solicita in cazuri de urgenta sa prestati ore suplimentare,dar nu abuzeaza incalcand cele prevazute de codul muncii,sunteti obligat sa executati o dispozitie a angajatorului.Pentru a intelege si accepta adevarul , va rog sa va puneti o clipa in locul patronului.Trebuia sa va prezentati la lucru si patronul sa initieze actiunea desfacerii contractului de munca(cercetarea si emiterea deciziei de incetare a contractului).Numai asa puteti merge in instanta.Patronul are avantajul ca ati parasit locul de munca fara predarea schimbului si ati absentat a doua zi de la munca.Valabile sunt numai documentele scrise si nu vorbele grele spuse la nervi.Privind preavizul este obligatoriu si cred ca incetarea contractului va fi cu acordul partilor ...cea mai eleganta solutie.Vad ca nu stapaniti Codul muncii si macar acum ar trebui sa-l studiati.Cred ca patronul il cunoaste si este in avantaj.
Daca nu semnati acea instiintare este posibil s-o primiti prin posta sau prin executor judecatoresc.
Daca nu semnati acea instiintare este posibil s-o primiti prin posta sau prin executor judecatoresc.
Concedierea verbala nu are niciun efect juridic.
Concedierea verbală este abuzivă şi ilegală, atit timp cit nu s-au respectat dispoziţiile din Codul muncii, care prevede la art. 55 cazurile cand poate avea loc o incetarea a raportului de munca, însă cu respectarea formelor prevăzute în Codul muncii, conform căruia trebuia ca decizia de incetare a contractului să fie comunicată în scris angajatului.