avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1123 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Unde este dreptatea? Concediat verbal ca nu muncesc in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Unde este dreptatea? Concediat verbal ca nu muncesc in locul sefului

Va salut. Ma numesc Daniel, sunt angajatul unei firme de paza si protectie cu functia de agent interventie ca sofer, seful meu sau nu stiu exact ce reprezinta in firma la randul lui lucreaza si el tot ca sofer pe masina de interventie dupa tura mea normal de 12 ore de la 7 dimineata la 7 seara primesc un mesaj de la seful meu ca trebuie sa mai raman cateva ore in plus la servici fara discutii ca si cum as fi fost obligat sa raman in locul lui ca este plecat din oras si nu are cine sa ramana la munca . Eu avand treaba am refuzat sa raman si am anuntat ca dupa ce se termina tura mea normala de 12 ore voi merge acasa. Acum problema sta in felul urmator, seful mi-a spus sa nu mai vin la munca ca sunt dat afara ca nu mai are nevoie de mine dar asta a facuto doar verbal .

Ce pot face in cazul acesta ?

Va multumesc, Cu stima Daniel.
sunteti proaspat angajat si sunteti in perioada de proba?
Ultima modificare: Marți, 11 Iunie 2013
codulmuncii, utilizator
Concedierea verbala nu are niciun efect juridic.
Concedierea verbală este abuzivă şi ilegală, atit timp cit nu s-au respectat dispoziţiile din Co­dul muncii, care prevede la art. 55 cazurile cand poate avea loc o incetarea a raportului de munca, însă cu respectarea formelor prevăzute în Co­dul muncii, conform căruia trebuia ca decizia de incetare a contractului să fie comu­nicată în scris angajatului.
Lucrez din luna a 9-a anului Trecut ! am trecut de perioada de proba.
freeelis a scris:

Concedierea verbala nu are niciun efect juridic.
Concedierea verbală este abuzivă şi ilegală, atit timp cit nu s-au respectat dispoziţiile din Co­dul muncii, care prevede la art. 55 cazurile cand poate avea loc o incetarea a raportului de munca, însă cu respectarea formelor prevăzute în Co­dul muncii, conform căruia trebuia ca decizia de incetare a contractului să fie comu­nicată în scris angajatului.


Deci o sa fac tot posibilul sa ii cer o decizie de concediere cu motivele clare pentru care sunt dat afara si semnata .
Eu as fii dispus sa merg la ITM pentru a ii informa de unele nereguli si unele abuzuri care se sunt facute de catre acest sef local sa zic asa , si totodata sa merg in instanta daca voi fii concediat fara motiv.

Care este sfatul dvs. ?
Ultima modificare: Marți, 11 Iunie 2013
Danpuma, utilizator
Daca exista nereguli cu privire la relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca la acest angajator puteti sesiza ITM-ul.

Potrivit art.8 alin.3 lit.a si b din HG nr.500/2011, coroborat cu art.34 alin.5 C.mun., la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.

Alte discuții în legătură

Concediere abuziva iulia1991 iulia1991 Buna ziua. Am si eu urmatoarea problema: am lucrat un an jumate la o cafenea. In data de 27.03 am vb cu patronii sa mi dea 2 saptamani, restul din concediul ... (vezi toată discuția)
Perioada preaviz demisie...modificare..., nu vor sa imi semneze lichidarea ! Silviubil Silviubil Buna ziua. Am o nelamurire. Azi mi-am dat demisia de la locul de munca. As vrea sa stiu daca in perioada de preaviz pot beneficia de zilele de concediu de ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz-art 79, alin (8) din codul muncii AlbertGeorge AlbertGeorge Buna ziua, Art. 79 din Codul Muncii prevede ca \\\"(8) Salariatul poate demisiona fără preaviz dacă angajatorul nu îşi îndeplineşte obligaţiile ... (vezi toată discuția)