avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Unde este dreptatea? Concediat verbal ca nu muncesc in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Unde este dreptatea? Concediat verbal ca nu muncesc in locul sefului

Va salut. Ma numesc Daniel, sunt angajatul unei firme de paza si protectie cu functia de agent interventie ca sofer, seful meu sau nu stiu exact ce reprezinta in firma la randul lui lucreaza si el tot ca sofer pe masina de interventie dupa tura mea normal de 12 ore de la 7 dimineata la 7 seara primesc un mesaj de la seful meu ca trebuie sa mai raman cateva ore in plus la servici fara discutii ca si cum as fi fost obligat sa raman in locul lui ca este plecat din oras si nu are cine sa ramana la munca . Eu avand treaba am refuzat sa raman si am anuntat ca dupa ce se termina tura mea normala de 12 ore voi merge acasa. Acum problema sta in felul urmator, seful mi-a spus sa nu mai vin la munca ca sunt dat afara ca nu mai are nevoie de mine dar asta a facuto doar verbal .

Ce pot face in cazul acesta ?

Va multumesc, Cu stima Daniel.
nu semnati nimic. mergeti la munca dupa programul normal, sa nu va faceti absente nemotivate. doar pentru nu ai dorit sa stati peste program, nu este motiv suficient sa va concedieze
Codul Muncii
Art. 61
Angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care ţin de persoana salariatului în următoarele situaţii:
a) în cazul în care salariatul a săvârşit o abatere gravă sau abateri repetate de la regulile de disciplină a muncii ori de la cele stabilite prin contractul individual de muncă, contractul colectiv de muncă aplicabil sau regulamentul intern, ca sancţiune disciplinară;
b) în cazul în care salariatul este arestat preventiv pentru o perioadă mai mare de 30 de zile, în condiţiile Codului de procedură penală;
c) în cazul în care, prin decizie a organelor competente de expertiză medicală, se constată inaptitudinea fizică şi/sau psihică a salariatului, fapt ce nu permite acestuia să îşi îndeplinească atribuţiile corespunzătoare locului de muncă ocupat;
d) în cazul în care salariatul nu corespunde profesional locului de muncă în care este încadrat.
........
Art. 63
(1) Concedierea pentru săvârşirea unei abateri grave sau a unor abateri repetate de la regulile de disciplină a muncii poate fi dispusă numai după îndeplinirea de către angajator a cercetării disciplinare prealabile şi în termenele stabilite de prezentul cod.
(2) Concedierea salariatului pentru motivul prevăzut la art. 61 lit. d) poate fi dispusă numai după evaluarea prealabilă a salariatului, conform procedurii de evaluare stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau, în lipsa acestuia, prin regulamentul intern.
Dumneavoastra prezentati-va la munca. Important: NU semnati nimic fara sa stiti ce semnati. La urma urmei, veniti insotit de un avocat la munca. Nu trebuiesc incurajati asa zici patroni care se cred in sclavagism. Pentru el de ce nu se face cercetare administrativa si sa se dea afara. Adica dupa 12 ore de munca esti obligat sa mai stai stai cateva ore ca el nu s-a gandit ca nu trebuie sa plece din oras. Eu sunt seful si altu-i scavul.
altapila60 a scris:

Stimate domn,asa cum dumneavoastra ati motivat ca nu mai puteti ramana cateva ore(o obligatie ce impune neparasirea locului de munca pana nu predai schimbul )asa si seful ,care este si lucrator angajat nu s-a putut prezenta la preluarea schimbului.Atata timp cat societatea va solicita in cazuri de urgenta sa prestati ore suplimentare,dar nu abuzeaza incalcand cele prevazute de codul muncii,sunteti obligat sa executati o dispozitie a angajatorului.Pentru a intelege si accepta adevarul , va rog sa va puneti o clipa in locul patronului.Trebuia sa va prezentati la lucru si patronul sa initieze actiunea desfacerii contractului de munca(cercetarea si emiterea deciziei de incetare a contractului).Numai asa puteti merge in instanta.Patronul are avantajul ca ati parasit locul de munca fara predarea schimbului si ati absentat a doua zi de la munca.Valabile sunt numai documentele scrise si nu vorbele grele spuse la nervi.Privind preavizul este obligatoriu si cred ca incetarea contractului va fi cu acordul partilor ...cea mai eleganta solutie.Vad ca nu stapaniti Codul muncii si macar acum ar trebui sa-l studiati.Cred ca patronul il cunoaste si este in avantaj.


Stimate domn, eu nu am parasit nici o clipa locul de munca. am plecat doar cand a venit dansul doar ca a fost nevoit sa vina mult mai devreme decat planuise el ! multa stima ! mai informativa daca nu aveti toate informatiile necesare !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere abuziva iulia1991 iulia1991 Buna ziua. Am si eu urmatoarea problema: am lucrat un an jumate la o cafenea. In data de 27.03 am vb cu patronii sa mi dea 2 saptamani, restul din concediul ... (vezi toată discuția)
Perioada preaviz demisie...modificare..., nu vor sa imi semneze lichidarea ! Silviubil Silviubil Buna ziua. Am o nelamurire. Azi mi-am dat demisia de la locul de munca. As vrea sa stiu daca in perioada de preaviz pot beneficia de zilele de concediu de ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz-art 79, alin (8) din codul muncii AlbertGeorge AlbertGeorge Buna ziua, Art. 79 din Codul Muncii prevede ca \\\"(8) Salariatul poate demisiona fără preaviz dacă angajatorul nu îşi îndeplineşte obligaţiile ... (vezi toată discuția)